BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şizofren hastası şahıs dehşet saçtı

Ordu'da sağlık ve jandarma ekiplerine yardım etmek için levye ile kapıyı açmak isteyen bekçi, şizofren hastası şahıs tarafından vurularak yaralandı.

Abone ol

Olay, Efirli mevkii Devlet Su İşleri (DSİ) lojmanlarında öğle saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, DSİ lojmanlarında ikamet eden şizofren hastası Hakan K.'nın Samsun'a nakli için 112 Acil Servis ekipleri söz konusu daireye geldi.

Şahsın saldırgan tavırlar sergileyebilme ihtimali üzerine sağlık ekipleri jandarmadan yardım istedi. Lojmandaki dairenin önüne gelen ekipler, şahsın nakili reddetmesi ve kapının kapalı olması nedeniyle içeri giremedi.

İddialara göre jandarma ekipleri, lojmanda bekçi olarak görev yapan Osman Nuri A.'dan (61) kapıyı levye ile açmasını istedi. Bekçi Osman Nuri A. levye ile kapıyı açmaya çalıştığı sırada kapının arkasında elinde pompalı tüfek olan Hakan K. ateş etmeye başladı. Tüfekten çıkan domuz kurşunları bekçinin vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti.

Mermilerden biri eline isabet eden Osman Nuri A.'nın parmakları koparken, bu sırada rastgele ateş eden Hakan K.'nın mermilerinden sağlık ve jandarma ekipleri zorlukla kaçabildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı bekçi, Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerine mermi isabet eden ve parmakları kopan bekçi ameliyata alındı.

Olay sonrası hastaneye koşan Osman Nuri A.'nın yakınları kapıyı açmasını istediği iddia edilen jandarma ekiplerine tepki gösterdi. Hakan K.'nın ise jandarma ekipleri tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.