BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

43 metrelik gulet denize indirildi

İçmeler'de 43 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde çift direkli “Clear Eyes” isimli çelik gulet denize indirildi.

Abone ol

İçmeler’de 3 yıl Türk ve Alman ortaklığıyla kurulan yat firmasında tamamen Türk mühendisleri ve işçileri tarafından yapılan 43 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde çift direkli “Clear Eyes” isimli çelik gulet denize indirildi.

İçmeler Nazif Cengiz Tersanesi’nde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir,Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Liman Başkanı Eray Aykanat, şirketin Alman ortağı Christian Engel ile proje müdürü ve Türk ortağı Erkin Yağcı katıldı.

CLEAR EYES MONACO YOLCUSU

5 VIP kamera ile donatılan 14 yolcu ve sekiz personel kapasiteli yatın Ekim yanında Monaco‘da yapılacak Uluslararası Yatçılık Fuarı‘na Bodrum‘u temsilen katılacağını belirten Yağcı, “Tamamı Türk işçilerinin çalışması sonucu 2,5 yılda tamamladığımız yat Ege ve Akdeniz‘de dünya denizcilik sektöründe kalite ve dayanıklılığın belgesi olarak kabul edilen ABS ve MCA klasmanında Ege ve Akdeniz‘de yapılan tek yat olma özelliğini koruyor.

Yatı 11.3 milyon Euro‘ya satışa çıkardık. Yata şu anda birden çok talip var ancak amacımız bir süre yatın tanıtımını yaptıktan sonra satışa çıkarmak” dedi.

Törene eşi ve iki çocuğu ile birlikte katılan Alman işadamı Engel ise “Türk mühendis ve işçilerinin yaptığı yat başta Almanya olmak üzere İtalya, İspanya ve Yunanistan‘ da büyük övgüler aldı. Yatın denize inmeden bu kadar övgü alması burada yaptığımız işin kalitesini ve anlamını ortaya koyuyor.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyanın gözde turizm merkezlerinden Bodrum‘da Türk ortaklarımızla yaptığımız yatırımın yerinde olduğunu görmek bizleri mutlu etti” diye konuştu.
300 ton ağırlığındaki Clear Eyes isimli yat müzik ve konfetiler eşliğinde denize indirildi.

GULET NEDİR?

Geleneksel Türk yatları( Guletleri), Osmanlı dönemindeki Türk teknelerinden esinlenerek yapılmışlardır. Mavi yolculuklar için özel olarak yapılan bu tekneler 40 yıllık geçmişe dayanır.Ege ve Akdeniz'in muhteşem güzelliklerine sahip kıyılarında kullanılan, motor ve yelkenli , özel bir dizayna sahip ahşap gezinti tekneleridir. Guletler kendi içerisinde romantizm taşır. Yüksek yelkenler, estetik yapı ve altın sarısı süslemeler ile, tüm son sistem konforlara sahip oldukları halde eski gemilerini anımsatır. Türkiye'nin yerli deniz aracı yatlar (Guletler) özgün tasarımı, mavi yolculukla özdeşleşen rahat bir tarzı yansıtmaktadır.