BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana olayları Vali'yi de gerdi

Belediye Başkanının açığa alındığı Adana'da herkes gergin. Vali Atış katıldığı programda Orman Müdürlüğü yöneticilerini haşladı.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yolsuzluk iddialarıyla açığa alındığı Adana'da gerilim herkesi sardı.

Adana Valisi İlhan Atış Dünya Su Günü için yapılan etkinlikte Orman Müdürlüğünün elindeki makineler anlatılınca sinirlenerek programın bitirilmesini istedi.

Dünya Su Günü nedeniyle Devlet Su İşleri 6 Bölge Müdürlüğü'nde bir program düzenlendi. Programda ilk olarak konuşan DSİ 6 Bölge Müdürü Doğan Gündüz, Türkiye'nin 25 hirolojik havzaya ayrıldığını belirterek, ülke geneline yılda 501 milyar metreküp yağış düştüğünü söyledi. Türkiye'nin su miktarı ve tüketim oranlarını veren Gündüz ayrıca yapılan yatırımlardan bahsetti.

Daha sonra söz alan Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zekeriya Nane ise Orman Bölge Müdürlüğü hakkında bilgi verdi.

Konuşmanın ardından Vali ilhan Atış, "Biz buraya su günü kutlamasına geldik. Orman Bölge Müdürlüğündeki makineler anlatılıyor. Bunların suyla ne alakası var" dedi.

Bunun üzerine programda konuşması bulunmasına rağmen Adana Çevre ve Orman İl Müdürü Metin Erol, Meteoroloji Bölge Müdürü İdris Coşkun konuşturulmadı.

Vali İlhan Atış konuşmasında, "Çevre, meteoroloji ve orman haftaları ayrı ayrı kutlanıyor. Zaten onlara katılıyoruz. Bu gün dünya su günü. Benim bir yönetici olarak en çok önem verdiğimi kurumlardan bir tanesi de DSİ'dir. Çünkü insanı suyla buluşturuyor" dedi.

İnsan vücudunun üçte birisinin su olduğunu belirten Vali Atış, bu nedenle su kaynaklarının kirletilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Adana'nın içme suyu temin edilen Seyhan nehrinin kaynakları Saimbeyli, Feke, Pozantı gibi ilçeler tarafından kirletilmekte. Bu su kaynaklarını kendi sağlığımız için temiz tutalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 8. sınıflar arasında düzenlenen 'su kalitesi' konulu resim ve kompozisyon ile herkesin katılabildiği fotoğraf ve afiş yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.