BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,21
HABER /  GÜNCEL

Cihaner'in itirazına 5. kez ret!

Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının 2 numaralı sanığı Cihaner'in itirazı yine kabul edilmedi.

Abone ol

Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmaktan 28 yıla kadar hapis cezası istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, tutukluluk hali için yaptığı başvuru 5. kez reddedildi. Bu arada Cihaner'in kızı Sıla'nın ise bu tutuklamadan haberi hala yok!

Başsavcı İlhan Cihaner'in avukatı Aslı Kazan, Sıla'nın babasını iş gezisinde bildiğini söyledi.

Avukat Kazan, 2 Nisan'da Yargıtay'da bakılacak davaya Cihaner'in katılmayacağını belirtti ve "Başsavcının ellerine kelepçe takılmasını ve cezaevi aracıyla götürülmesini istemiyoruz. Bu yüzden Yargıtay'daki davaya sadece avukatları katılacak" dedi.

Cihaner ile avukatları olarak belli günlerde görüştüklerini vurgulayan Aslı Kazan, "Cihaner'in sağlık durumu çok iyi. Ne zayıflamış ne de kilo almış. Formunu koruyor. Bugüne kader eşi Muhteber Çihaner'le de 2 kez görüştü. Kızı Sıla ise babasının iş seyahatinde olduğunu biliyor. Başsavcı Cihaner 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2 Nisan'da Yargıtay 11. Ceza Dairesinde görülecek olan duruşmaya katılmayacak. Avukatları olarak İlhan Cihaner'i biz savunacağız. İlhan Cihaner'in elleri kelepçeli, cezaevi aracıyla görüntüsünün çıkmasını istemiyor ve uygun da görmüyoruz" diye konuştu.

TAHLİYE İSTEMİNE 5. KEZ RET

Erzurum'da ve Diyarbakır'daki özel yetkili mahkemelere verilen 4 ayrı tahliye istemi reddedilen Cihaner'in Avukatı Aslı Kazan, bugün (30 Mart) beşinci kez tahliye isteminin reddedildiğini bildirdi.

Aslı Kazan, "İstanbul'dan iki ve Ankara'dan bir olmak üzere üç avukat Erzurum'a geldik. Tahliye talebi duruşmalı olarak görülecekti. Bir gün önceden geldik. Otelde kaldık. Mahkeme başkanı ve başsavcı vekili ile görüşmemize, tahliye talepli dilekçemizi sunmamıza ve özellikle duruşma talep etmemize rağmen hiç ciddiye alınmadı. Bugün evrak üzerinden inceleyip, matbu bir ret kararıyla talebimizi reddettiler. Duruşma yapılacağı tensip zaptında belirtilmiş olmasına rağmen, duruşma yapılmadı " diye konuştu.

Özel Yetkileri kaldırılan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından 16 Şubat 2010 günü makamında ve evinde yapılan 7 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan Erzincan Cumhuruyet Başsavcısı İlhan Cihaner, getirildiği Erzurum'da sabaha kadar sorgulanmış ve çıkarıldığı Özel Yetkili İkinci Ağır ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine gönderilmişti.