BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

CHP Sarıgül'ün peşine düştü!

Şişli'nin CHP'li Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanları Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Ajans Habertürk'ten Serdar Kulaksızın haberine göre CHP Şişli Belediyesi Meclis üyeleri, Nişantaşı'nda bulunan City's Alışveriş Merkezi'nin kaçak olarak inşaa edildiğini ve burayı yıkmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün görevini kötüye kullandığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Şişli Adliyesi'ne suçduyurusu dilekçesi veren aralarında CHP Şişli İlçe Başkanı Hıdır Tanrıverdi ve 9 meclis üyesi, City's Alışveriş Merkezinin yasal düzenlemelere aykırı olarak inşa edildiğini öne sürdü. Dilekçede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılan imar plan tadiliyle mevcut yerin okul alanından çıkarılarak ticaret ve turizm alanı olarak 8 emsalle imara açıldığı vurgulandı. Alışveriş merkezinin yapılmasında kamu yararı bulunmaması ve mevcut imar planı tadilatı hakkında İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nde 2005 yılında iptal davası açıldığı belirtilen dilekçede, mevcut imar planı kesinleşmeden City's alışveriş merkezinin kaçak olarak inşa edildiği öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üst ölçekli planlar kesinleşmeden inşaata başlanmaması gerektiği belirtilen dilekçede, Şişli Belediye Başkanlığı'nın yetkisi olmamasına rağmen avan projeyi onaylayarak inşaata başlanmasına izin vermesinin hukuka aykırı olduğu belirtildi. Açılan iptal davası sonuçlanmadan yasal düzenlemeye aykırı bir şekilde alış veriş merkezinin yapılmasına Şişli Belediye Başkanlığı'nca göz yumulduğu öne sürülen dilekçede, Şişli Belediyesi tarafından alış veriş merkezinde bulunan işyerlerine ruhsat verildiği de ifade edildi. İdare Mahkemesi'nin 2008 yılında imar plan tadilatını iptal ettiği, Danıştay 6. Dairesi'nin de 2009 yılında kararı onadığı belirtilen dilekçede, "Mevcut alışveriş merkezi kaçak olmakla yıkılması, imar planına uygun hale getirilmesi gerekir" denildi.

Bu durumun Belediye Meclis grupları tarafından yazılı soru önergesiyle gündeme getirildiği ve mahkeme kararına uyulmasının istendiği ifade edilen dilekçede, 2005 yılından beri süregelen hukuksuzluğa, kamu yararı yerine bireysel rant yararı gözetilerek devam edildiği öne sürüldü.

Yargı kararlarına herkesin uymakla yükümlü olduğu ve tüm kişi ve kurumları bağladığı belirtilen dilekçede, yargı kararlarına uyulmamasının kamu görevlileri açısında görev suçu olduğu ve cezayı gerektirdiği ifade edildi. Dilekçede, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bu olayda, İdare ve Danıştay kararlarını yerine getirmediği iddia edilerek görevi kötüye kullanma suçunu işlediği iddia edildi.