BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adam gibi adama oy istedi

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş'un hedefinde hükümet vardı. Kurtulmuş ekomoni politikalarını eleştirdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin oyu milletten almasına rağmen, hizmeti başkalarına yapan bir anlayış içerisinde olduğunu iddia ederek, ''29 Mart seçimleri, iktidara sarı kartın gösterileceği bir seçimdir'' dedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisi Antalya merkez Aksu İlçe Belediye Başkan adayı Veli Atik'in seçim bürosunun açılış töreninde partililere hitaben yaptığı konuşmada, partisinin son olağan genel kurul toplantısından sonra yeni bir atılım içine girdiğini ifade etti.

Yerel seçimler nedeniyle düzenlenen mitinglerde iktidar ve muhalefet partilerinin birbirlerine ağza alınmayacak, argo sözler sarf ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, ''İktidar ve muhalefetin tavrı ve ağza alınmayacak sözlerini milletimiz ibretle izliyor. Küçük çocuk olsa susturup kenara oturtursun, ama bunlar koca adam. Nasıl, susturup oturtacağız? Tamamen argo, seviyesiz üslupla konuşuyorlar, çünkü milletin karşısında söyleyecek sözleri yoktur'' diye konuştu.

AK Parti iktidarında ekonomik refah, özgürlükler, imam hatip sorunu gibi konularda verilen sözlerin tutulmadığını savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Geriye gidiş memleketi yoksul, aşsız ve işsiz hale getirdi. Türkiye'de herkes borçlu hale geldi. Türkiye'ye halktan bu kadar oy almış, ama halka bu kadar az hizmet etmiş bir iktidar gelmemiştir. İktidar, oyu milletten alan, ancak hizmeti başkalarına yapan anlayış içerisindedir. 29 Mart seçimleri iktidara sarı kartın gösterileceği bir seçimdir. Bu seçimde atacağınız işaret fişeği genel seçimleri ateşleyecek ve Saadet Partisi yeni, güçlü bir alternatif olarak ortaya çıkacaktır. 30 Mart sabahı (nerede kalmıştık) diyeceğiz. Adam gibi adamlara oy istiyoruz. Oylarınızı ona göre verin. Dağdaki çoban bile ağustos ayından bu yana ekonomik krizden bahsediyor, (yandık) diyor. İktidarınsa söyleyecek sözü yok.''

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ''belediye hizmetlerinde parti ayrımı yaptıklarını açıkça ifade ettiğini'' öne süren Kurtulmuş, ''Mehmet Ali Şahin eski arkadaşımızdır. Bu sözler son derece büyük bir şantajdır ve açık tehdittir. Türkiye'de ihtilal hükümetleri bile bunu söylemedi. Bu sözleri son derece ayıpladım. Bunlar Türk insanına hakarettir'' dedi.