BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Meydanlar partilere dar geldi

İstanbul siyasi partilere dar geldi. Miting trafiği karıştı. Çağlayan meydanı bu kez CHP ile SP'nin arasını bozdu.

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, CHP İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin'in, miting için Seçim Kurulu'nun CHP'ye tahsis ettiği Kazlıçeşme'ye karşılık alternatif olarak Çağlayan meydanını göstermesini eleştirdi.

CHP'li Tekin'in resmi makamlardan bilgi almadan böyle bir talepte bulunmasını yanlış bulduklarını dile getiren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mart Pazar günü Çağlayan meydanında miting yapmak için gerekli izinleri aldıklarını, pazar günü yüz binlerce İstanbullunun katılımıyla büyük bir miting yapmak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.

"İstanbul'u 2010 Avrupa Kültür Başkent'i yapmak isteyen idareciler, İstanbul'da meydan bırakmadılar" diyen Karaduman, açıklamasına şöyle devam etti, "İstanbul gibi 15 milyonluk nüfusa sahip bir şehirde, partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının miting yapabilecek alanlarının kısıtlanması anlaşılabilir değildir. Böyle bir durumda, Çağlayan meydanının da miting alanı olmaktan çıkarılmasının konuşuluyor olması da ciddi bir yönetim ayıbıdır" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Sadrettin Karaduman açıklamasının sonunda ise, tüm İstanbulluları 22 Mart Pazar günü Çağlayan meydanında yapacakları "Fark Var, Saadet Var" mitingine davet etti.