BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Seçmenler aman dikkat

Yüksek Seçim Kurulu açıklama yaptı vatandaş panikledi. YSK'nın ilanını duyanlar soluğu nüfus dairelerinde alıyor.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan belgelere dayanılarak oy kullanılamayacağını duyurdu.

Kimlik numarası olmayan milyonlyarca seçmenin olduğu belirtiliyor. Haftanın ilk gününde nüfus müdürlükleri vatandaşların akınına uğradı.

YSK tarafından, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gönderilen duyuruda; 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi seçmenin kimliğini tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmi nitelikteki belgelerden birisinin sandık kurulu başkanlarına verilerek oy kullanılacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet kimlik numarası taşımayan belgelere dayanılarak oy kullanımayacağı vurgulanan açıklamada; "Vatandaşlarımızın oy kullanırken herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için yanlarında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralı bir belge ile sandık başına gelmeleri zorunludur." denildi.