BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Meclis de ne basın var ne de ...

TBMM basın koridoru iptal. Çalışma yok. Siyasetçiler basına ulaşmakta zorlanacak...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz basın koridoru bugünlerde kapalı. Çünkü, yerel seçimler nedeniyle TBMM çalışmalarına verilenu arayı fırsat bilen TBMM yönetimi, digital hatlar ve güçlendirilmiş İnternet bağlantıları, kablosuz internet bağlantıları, telefon hatları, telefon ve elektrik hatları ile ilgili geniş bir çalışma başlattı. Bu çalışma TBMM Kampüsünün üç ayrı noktasında aralıksız sürdürülürken, TBMM'nin dışarıya açılan yüzü olan basın koridoru da bu çalışmaya dahil edildi.

Bu nedenle bu koridor şimdi kapalı. çalışılamaz ve neredeyse bir ucundan diğer ucuna geçilemez durumda. Çünkü tüm basın kuruluşlarının odalarındaki eşyalar koridora taşındı. Odalarda tadilat çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle ebasın toplantılarının yapıldığı bu koridaro girmek mümkün değil.

Bu çalışmalar sırasında TBMM'de basın açıklaması,basın toplantısı gibi faaliyetler de yapılamayacak. Özellikle MHP Grup Başkanvekili oktay Vural hemen her gün bir basın toplantısı yaparak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki iddiaları gündeme getiriyordu. Artık bu basın toplantıları yapılamayacak. Tunceli Bağımsız milletvekili kamer Genç de TBMM'nin basın açıklaması müdaimlerindendi. Genç de artık basın toplantısı yapamayacak.

Basın ile iletişim kurmak için tadilat bitinceye kadar siyasetçilerin kendi makam odalarını kullanabileceği bunun dışında basın toplantıları düzenlenmeyeceği bildirildi. basın mensuplarına da çalışma yapılacağı ve koridorun kapatılacağı bildirilmediği için TBMM'ye gelen basın mensupları şaşkınlık içinde TBMM'yi terk etmek zorunda kaldı.