BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ayakkabı boyacısının seçim inadı

Erzincan'ın Yoğurtlu beldesinde DP'den belediye başkanı adayı oldu. Ama adaylığı YSK'ya takıldı. Çünkü o ilkokul mezunu değildi.

Abone ol

Erzincan'da belediye başkan adaylığı için müracaatta bulunan ayakkabı boyacısının başvurusu, ilköğretim mezunu olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Karara itiraz eden ve Halk Eğitim Merkezi'nden aldığı okuryazarlık belgesinin ilköğretim diploması ile eş değer olduğuna karar verilen ayakkabı boyacısı, bu kez belediye meclisi üyeliğine aday gösterildi.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan merkezde 17 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Doğan Gezeroğlu, merkeze bağlı Yoğurtlu beldesinden belediye başkanı adayı olabilmek için DP Merkez İlçe Başkanlığına başvurdu.

Parti tarafından başvurusu kabul edilen Gezeroğlu, adaylık dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kuruluna teslim etti.

Seçim kurulu, ilköğretim mezunu olmadığı gerekçesiyle Gezeroğlu'nun adaylık başvurusunu kabul etmedi.

Bunun üzerine, DP Erzincan İl Başkanlığı, belde için başka bir belediye başkan adayı belirledi.

Halk Eğitim Merkezi'nden okuryazarlık belgesinin olduğunu ve söz konusu belgenin belediye başkanlığı adaylığı için gerekli olan ilköğretim mezunu olma şartını yerine getirdiğini savunan Gezeroğlu, Merkez İlçe Seçim Kurulu'na sözlü itirazda bulundu.

Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yazışmaların ardından söz konusu belgenin gerekli şartlara uygun olduğu belirlendi. Gezeroğlu, bunun üzerine, partisi tarafından Yoğurtlu beldesinden belediye meclisi üyesi adayı olarak gösterildi.

''DESTEK BEKLİYORUM''

Doğan Gezeroğlu, adaylığının ilk olarak Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursun ardından aldığı okuryazarlık belgesinin ilkokul mezuniyet belgesi ile eş değer olduğunu söyleyen Gezeroğlu, ''En büyük hayalim doğup büyüdüğüm beldeme hizmet etmekti'' dedi.

Partisinin yeni bir belediye başkan adayı belirlemesi nedeniyle itirazının ardından belediye başkan adayı olamadığını kaydeden Gezeroğlu, ''Belediye meclis üyeliği için beldemden aday oldum. Vatandaşlarımın vereceği oylarla meclise gireceğime inanıyorum. Böylece beldem için önemli hizmetler yapmak istiyorum'' diye konuştu.

Erzincan Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilileri ise okuryazar belgesi bulunanların sadece muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği için aday olabileceğini bildirdi.

Bu nedenle Gezeroğlu'nun başvurusunun kabul edilmediğini ifade eden yetkililer, ''İtirazın ardından okuryazarlık belgesiyle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile görüştük. Oradaki yetkililer söz konusu belgenin ilköğretim diploması ile eş değer olduğunu belirtti. Bunun üzerine söz konusu kişinin adaylığı kabul edildi'' dedi.