BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  MEDYA

Abdullah Öcalan'la görüşmenin sebebini Hasan Öztürk açıkladı!

Yeni Şafak yazar Hasan Öztürk, uzun bir aradan sonra Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmenin sebebini açıkladı. Öztürk önümüzdeki günlerde Kandil, İmralı ve HDP arasında şiddetli bir mücadelenin olacağını yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak yazar Hasan Öztürk, avukatları aracılığıyla 6 Mayıs tarihinde bir açıklama yapan PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Öztürk, Öcalan'la uzun aradan sonra yapılan görüşmelerin iddia edildiği gibi seçimlerle ilişkili olmadığını aksine görüşmenin Suriye ve Suriye’nin kuzeyinin akıbetiyle doğrudan ilişkili olarak gördüğünü belirtti.

Öztürk, "Öcalan’ı İmralı’ya canlı canlı gömenler PKK ve uzantılarıdır. Önümüzdeki günlerde Kandil, İmralı, HDP arasındaki mücadelenin şiddetleneceğini tahmin ediyoruz" iddiasını öne sürdü.

Bizim için onların akli fiziki ve ruhi sağlıkları her şeyin üstündedir

Asrın Hukuk Bürosu yaptığı yazılı açıklama ile İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs Perşembe günü görüşme gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. 8 yıl sonra avukatları ile görüşen Öcalan, açlık grevindekilere seslenerek, "Bizim için onların akli, fiziki ve ruhi sağlıkları her şeyin üstündedir" dedi.

Öcalan'ın Suriye mesajı neydi?

Suriye mesajında ise "Türkiye’nin ve hatta bölgenin sorunlarını, başta savaş olmak üzere, fiziki şiddet araçlarıyla değil, yumuşak güçle yani akıl, politik ve kültürel güçle çözebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Kandil Öcalan’ı bir kez daha İmralı’ya gömmek istedi

Öztürk Öcalan'ın mesajı üzerine bir değerlendirme kaleme aldı. "Kandil Öcalan’ı bir kez daha İmralı’ya gömmek istedi" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümünde Öztürk şunları kaydetti: 

Önümüzdeki günlerde mücadele şiddetlenecek

"Öcalan’ı İmralı’ya canlı canlı gömenler PKK ve uzantılarıdır. Dikkat ederseniz HDP, Öcalan’ın mektubuyla ilgili cılız bir açıklamanın ötesine geçemedi. Kandil’se sessizliğini korumakta. Önümüzdeki günlerde Kandil, İmralı, HDP arasındaki mücadelenin şiddetleneceğini tahmin ediyoruz''

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

Tüm yazarlara ulaşmak için tıklayın...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji uyardı gök gürültülü sağanak geliyor
Foto Galeri Dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji uyardı gök gürültülü sağanak geliyor Galeriye Gözat