BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
DÜNYA

ABD kar fırtınası ile tükendi! Her yer dondu marketler yağmalandı elektrik bile yok

AMERİKA eşi benzeri görülmemiş kar fırtınası ile diz çöktü. Elektrikler yok, marketler yağmalandı. İnsan ömründe bir kez yaşanabilecek felakette ölenlerin sayısı 50'ye yaklaştı. Kar fırtınası dondurucu soğukları da getirdi kentler buz kente dönüştü.

AMERİKA'da ülkenin büyük bir kesimini etkisi altına alan kar fırtınası hız kesmeden devam ediyor. Kar fırtınasının en çok etkili olduğu Buffalo kentinde doğal felaket yaşanıyor. Buffalo buz kente dönüştü.  Kar kalınlığının bir metreyi aştığı kentte araçların trafiğe çıkışı yasaklandı.
Amerikalılar yoğun ve uzun kar yağışı korkusuyla marketlerdeki temel gıda malzemelerini tüketti, marketlerin rafları boşaltıldı. Yerel kaynaklara göre bir süper markette yağmalama olayları da yaşandı.

ABD’de milyonlarca kişi kar fırtınası nedeniyle elektriksiz kaldı. New York’a bağlı Erie İlçe yöneticisi Mark Poloncarz, yaptığı açıklamada, ilçede elektrikleri kesik olan ev ve iş yerlerinin yüzde 94’üne elektrik verildiğini ancak halen 12 bin ev ve iş yerinde elektriklerin kesik olduğunu belirtti.
Poloncarz, gün içinde de yaklaşık 20 santimetre kalınlığında kar yağmasını beklediklerini ifade ederek, "Bu korkunç bir durum. Sokakları açmaya ve temizlemeye ve henüz temizlenmemiş alanlara girmeye çalıştığımız için bu iyi olmadı." dedi.

Kar fırtınası kaynaklı ölü satısı 48’e çıktı

Erie ilçesinde kar fırtınasında ölenlerin sayısının bir günde 13’ten 27’ye yükseldiği bildirildi. Associated Press’in ülke genelinde topladığı verilere göre New York'ta kar fırtınası kaynaklı ölü sayısı 27’ye çıkarken, Ohio'da 10, Kansas ve Kentucky'de 3'er, Colorado'da 2, Missouri, Tenessee ve Wisconsin'de birer kişi olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e ulaştı.

Nüfusun yüzde 60'ı kar fırtınasının etkisi altında

Kanada'daki Büyük Göller'den Meksika sınırındaki Rio Grande'ye kadar kapsamı genişleyen "ölümcül kar fırtınası", ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını olumsuz etkiledi. Uçuş takip sitesi FlightAware, ABD’de son 4 günde yaklaşık 13 bin uçuşun iptal edildiğini bildirdi.

Sitene Ekle
Etiketler