BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Abbastan istifa yalanlaması

Filistin lideri Abbas, barışı başaramaması durumunda istifa edeceği yolundaki haberleri yalanladı.

Abone ol

Filistin lideri Mahmud Abbas, Hamas hükümetinin yönetiminde, İsrail'le barışı kurmayı başaramaması durumunda istifa etmeyi planladığı yolundaki haberleri yalanladı.

Yemen'in başkenti Sana'da gazetecilerle konuşan Abbas, bir İngiliz televizyon kanalında yayınlanan röportajıyla ilgili "Televizyon yayını tamamen gerçek dışı. Hiçbir zaman istifa etmek istediğimi söylemedim. Bunu, ima da etmedim" diye konuştu.

Abbas'ın bu hafta yayımlanan röportajının İngilizce çevirilerinde, "Bir şey yapabilirsem devam edeceğim. Başta söyledim, eğer başaramazsam istifa ederim" dediği belirtilmişti.

"Ben, belirli bir politik program üzerinden seçildim ve bu programı uygulamak için mümkün olan her şeyi yapacağım" diyen Abbas, tüm Filistinlilerin barış istediğini kaydetti.

Hamas'ın ateşkese uyduğunu ve sükuneti koruduğunu belirten Abbas, "Biz, barış istiyoruz ve ellerimizi barışa uzattık. İsrail bunu kabul etmek zorunda, eğer etmezse dünya kimin barış istemediğini anlayacak" diye konuştu. Mahmud Abbas, iki günlük görüşmelerin ardından Yemen'den ayrıldı.