BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Tuğba BBCde İslamı anlattı

Erdoğan ile Tuğba aynı belgeselde Türkiye'yi anlattı. Tuğba'nın babası ateist annesi ise dindar bir müslümanmış!

Abone ol

Ünlü İngiliz haber kanalı BBC, Türkiye'de İslam ve Demokrasi anlayışını masaya yatırdı, ünlü manken Tuğba Özay'ın bir gününü ekranlara getirdi. İstanbul'dan görüntülerle süslenen belgeselde Tuğba Özay ilginç açıklamalarda bulundu.

Babasının ateist, annesinin dindar bir müslüman olduğunu söyleyen ünlü manken, çok ağladığı gecelerde dua ederek huzur bulduğunu ve yanında sürekli kağıda yazılı dua taşıdığını söyledi.
Trafikte ve boş zamanlarında sürekli cüzdanında bulundurduğu dualarını okuyup zikir çektiğini söyleyen ünlü manken Özay, dua etmenin karşılığında manevi huzurunun yükseldiğini gördüğünü söyledi.

İnancının giderek geliştiğini düşündüğünü belirten Özay; şöyle konuştu: "İnanç demek başı kapamak, çarşaf giymek demek değil. O anlamda hiçbir zaman kapanmayı düşünmüyorum. Bugün açıldığım zaman da tesettür defilesinde de tepki gördüm. Profesyonel mankenim. Herkes kendi işinde çığır açma cesaretini gösterebilmeli ki o zaman evrensel olunur. Müslüman, Hıristiyan, Musevi olması değil, insan olması ve öyle yaşaması önemli. Her türlü kötülüğü yapın, sonra 5 vakit namaz kılın bu olmamalı. İnsanları katledip dinin arkasına sığınıyorlar, böyle olmamalı."

Bu arada haber bazı ajanslarda "Annesinin türbanlı olduğu" ifadesinin yer alması üzerine bir açıklama yapan Tuğba Özay, belgeselde yer alan kadının annesi değil masörü olduğunu söyledi.  

İlk kez kameraların karşısına geçen ünlü mankenin türbanlı annesi de araçta sık sık kızının omuzlarına masaj yaparak dikkat çekti. Belgeselde görüşlerine yer verilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise demokrasi kültürü ile islam kültürünü bir arada yaşatmayı Türkiye'nin başarabildiğini söyledi.