BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  POLİTİKA

MHPli Vural hükümeti eleştirdi

MHP'li Oktay Vural, AK Parti'nin yolsuzluklarla mücadele konusunda samimi olmadığını söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ''AKP'nin yolsuzlukla mücadele konusunda samimi bir yaklaşım
içinde olmadığı açıktır'' dedi.

Vural, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin yolsuzluk batağına saplandığını ve yolsuzlukla mücadelede acz içinde bulunduğunu ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Vural, şunları kaydetti:

''Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada, Türk milleti için hiçbir projesi bulunmadığından ve verdiği sözlerin altında kaldığından, geleceği değil geçmişi suçlamaya başlamış, acziyetini ortaya koymuştur.

Sayın Başbakan ve AKP, iddia edilenin aksine yolsuzlukla mücadele konusunda aciz kalmış ve hatta yolsuzlukların rehberi haline gelmiştir. Bakanları, belediye başkanları, parti yöneticileri hakkındaki iddialar artık her gün medyada yer almakta, yolsuzluk
hakkında birbirlerini suçlamaktadırlar.

AKP'nin yolsuzluklarla mücadele konusunda samimi bir yaklaşım içinde olmadığı açıktır. Başbakan'dan kul hakkının, garip-gurebanın, fakir-fukaranın hakkının hesabı sorulacaktır.''

Açıklamasında, AK Parti döneminde toplumun her kesiminin zarar ederken bankaların kazandığını ileri süren Vural, hükümetin milleti bankalara borçlandırdığını ve milletin borcunu ödeyemeyecek duruma düştüğünü savundu.

Başbakan Erdoğan'ın 8 Ekim 2002 günü Bozüyük'te batık banka patronları ile bir araya geldiğini anımsatan Vural, AK Parti'li bir bakanın da batık kredi vermekle itham edildiğini ifade etti.

DOKUNULMAZLIK DOSYALARI

Bugün 116 dokunulmazlık dosyasının TBMM'de beklediğine işaret eden Vural, bu dosyaların 52'sinin yolsuzluk, zimmet, irtikap ve dolandırıcılık gibi hususlarla ilgili olduğunu bildirdi.

AK Parti'nin, yolsuzluklar hakkında Meclis Araştırma Raporunda yer alan önerilerin hiçbirini dikkate almadığını ileri süren Vural, AB 2004 ve 2005 yılı Türkiye İlerleme Raporları'nda ''Türkiye'de yolsuzluğun ciddi bir sorun olmaya devam ettiği'' yönünde ifadelerin
yer aldığını kaydetti.