BIST 10.498
DOLAR 32,29
EURO 35,07
ALTIN 2.474,56
HABER /  DÜNYA

Fehriye için karar yarın

Fehriye Erdal ile DHKP-C üyesi 10 kişinin yargılanmasında yarın karar açıklanacak.

Abone ol

Belçika'nın Bruges Ceza Mahkemesi, terörist Fehriye Erdal ve terör örgütü DHKP-C üyesi 10 kişiyi Belçika'da işledikleri suçlardan dolayı yargılamalarına ilişkin kararını yarın açıklıyor.

Hakim Freddy Troch, dosyaları dikkatli bir şekilde inceledikten sonra, 28 Şubat günü yerel saatle 14.00'te (TSİ 15.00) kararını açıklayacağını duyurdu.

Kararın açıklanmasından sonra temyiz ve Yargıtay yolları açılacak.

Mahkemenin kararını açıklayacağı yarınki oturum çerçevesinde kapsamlı güvenlik önlemleri alınacağı bildirildi.

Brüksel Üniversitesi'nden (ULB) bir grup öğrenci ve araştırmacının, Belçika'da bir ilk oluşturan ve uygulamaya sokulan Terörizmle Mücadele Yasası'na karşı çıkmak üzere terör örgütü DHKP-C üyelerine destek vermek için hareket başlattıkları biliniyor.

Terörizmle Mücadele Yasası'nın "bireysel hakları tehdit ettiğini" ileri süren grup, Valon Yeşiller Partisi (ECOLO) milletvekili Zoe Genot'un da desteğiyle bir "komite" oluşturdu.

"Düşünce Özgürlüğü Komitesi" (CLEA) adı verilen oluşumun katılımcılarının, yarın Bruges Ceza Mahkemesi'ne giderek kararın açıklanacak oturuma katılacakları bildirildi.

Teröristlerin yargılandığı oturumlar, terör örgütü yandaşı bir grup tarafından da izlenmiş ve çeşitli gösterilere sahne olmuştu.

Bruges'deki davada, Erdal ile birlikte, Belçika'da işledikleri suçlardan dolayı "suç örgütü üyeleri" olarak yargılananlar arasında terör örgütünün başı Dursun Karataş da bulunuyor. Sanıklar arasında, Fehriye Erdal ile birlikte ele geçirilen Kaya Saz, Musa Asaoğlu ve Zeki Karaman, bunlarla işbirliği yaptıkları belirlenen Akar Özordulu, İrfan Demirtaş, Hasan Ekici, Nebi Albayoğlu, Zerrin Sarı, Bahar Kimyongür yer alıyor.

Savcı, gıyabında yargılanan terör örgütünün başı Dursun Karataş ve tutuksuz yargılanan, terör örgütünün sözcüsü olarak tanınan Musa Asoğlu için 10'ar yıl, terörist Fehriye Erdal için 5 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

Diğer sanıklardan Bahar Kimyongür için 7 yıl, Şükriye Akar Özordulu, Kaya Saz ve Zerrin Sarı için 5'er yıl, Zeki Karaman, İrfan Demirtaş, Hasan Ekici ve Nebi Albayoğlu için 3'er yıl hapis cezası istendi.