BIST 10.449
DOLAR 32,28
EURO 35,09
ALTIN 2.477,15
HABER /  POLİTİKA

İPden çirkinliğe suç duyurusu

İP Türk bayrağını tuvalet kağıtlarının üzerine basan Alman şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

İşçi Partisi (İP), aralarında Türk bayrağının bulunduğu bazı ülke bayraklarını tuvalet kağıtlarının üzerine basan ''Topi'' adlı Alman şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin tarafından Berlin Savcılığı'na sunulan suç duyurusunda, bu ürünün suç unsuru taşıdığı belirtilerek, piyasadan çekilmesi ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılması talep edildi.

Gültekin, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'nın başkenti Berlin'deki ''Topi'' şirketinin bu tutumundan dolayı daha önce de gerekli adımların atılması için Almanya Federal İçişleri Bakanlığı'na başvurduklarını hatırlattı.

Ürünün piyasadan çekilmesini istediklerini belirten Gültekin, şunları söyledi:

''Bunu, Türk-Alman dostluğuna zarar veren, Türkleri aşağılayan ve ezilen milletlerin ulus-devlet olma hakkına saldıran bir davranış olarak görüyoruz. Bunun Türkiye'ye faydası yok, Almanya'ya da faydası yok. Sadece Türk değil, birçok devlet bayrakları hedef alınıyor. Bu küreselleşme ideolojisinin bir sonucu. Bunun barışa da, Türk-Alman dostluğuna da hizmet etmediği açık. Bu nedenle ürünün piyasadan çekilmesi ve piyasaya sürenler hakkında da yasal işlem yapılmasını istiyoruz.''

Bu konuda diğer ülkelerden tepki olup olmadığının sorulması üzerine de Gültekin, ''Başka ülkelerden tepki olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Kendi bayrağımız, kendi bağımsızlığımızın bir simgesi ve bu konuda da hassasız. Başkalarının düşünce, duygu ve tavrı bizim tutumumuzu belirlemez'' diye konuştu.

''Topi'' adlı Alman şirketinin ürettiği tuvalet kağıtlarının üzerinde Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç, İspanya, Hollanda ve Brezilya gibi ülkelerin bayrakları bulunuyor.