BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.429,17
HABER /  SPOR

A Milli Takım'ın Euro 2024'e hangi torbadan katılacağı belli oldu

EURO 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son haftasında bu akşam deplasmanda Galler ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez bir grup aşamasını ilk sırada bitirmek ve bir turnuvaya ilk kez grup lideri olarak katılmak için sahaya çıkacak. EURO 2024 öncesi torbaların belli olacağı son maça çıkacak millilerimizin birinci torba şansı maalesef kalmadı.

Abone ol

D Grubu'nu zirvede tamamlayan A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 kura çekimine 2. torbadan katılmaya hak kazandı. Grubu Türkiye'nin ardından ikinci sırada bitiren Hırvatistan ise kura çekiminde 3. torbaya girdi.

2. torbada Türkiye ile birlikte Danimarka, Macaristan, Arnavutluk, Romanya ve Avusturya yer aldı. EURO 2024'ün gruplarının belli olacağı kura çekimi 2 Aralık Cumartesi günü Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilecek.

Milliler'in muhtemel rakipleri arasında güçlü takımlar bulunuyor
A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası gruplarında karşılaşacağı muhtemel rakipleri arasında güçlü takımlar bulunuyor.

Milliler, 1. torbadan Almanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika ve İspanya gibi dünya futbolunun önde gelen takımlarından biriyle eşleşecek. Ay-Yıldızlılar'ın 2. torbadaki muhtemel rakipleri arasında Hırvatistan ve Hollanda öne çıkıyor. Türkiye'nin 4. torbadaki muhtemel rakiplerinden ise 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kazananı İtalya dikkat çekiyor.
EURO 2024 kura çekiminde torbalar şu şekilde:

1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya
2. Torba: Türkiye, Danimarka, Macaristan, Arnavutluk, Romanya, Avusturya
3. Torba: Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Çekya, Hollanda, İskoçya
4. Torba: Sırbistan, İtalya, İsviçre, Play-Off A, Play-Off B, Play-Off C