BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

82lik dedenin internet sörfü

Fethiye'nin İncirköy köyü ilköğretim okulunda interneti ilk olarak 82 yaşındaki Ahmet Sönmez kullandı.

Abone ol

Fethiye'nin İncirköy köyü ilköğretim okulunda internet sistemi bağlanan bilgisayarda interneti ilk olarak 82 yaşındaki Ahmet Sönmez kullandı.

İnternet Haftası etkinlikleri çerçevesinde Telekom Fethiye Müdürlüğü yetkilileri, İncirköy'de ilköğretim okulunda öğrencileri ve vatandaşları internet kullanımı konusunda bilgilendirdi.

İncirköy İlköğretim Okulundaki 4 bilgisayar internet sistemine bağlandı. Telekom İlçe Müdürü Güray Dirlik ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Delibaş da internet ve kullanımı konusunda öğrencilere ve vatandaşlara bilgi verdi.

İnternet Haftası etkinlikleri çerçevesinde her köyde böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen Dirlik, ''İnternet sayesinde bilgiye sahip olan devletler dünyaya hakim olmaktadır. Bunun da çeşitli yolları var. Artık günümüzde bilgiye internet aracılığıyla çok çabuk ahip olunabiliyor'' dedi.

Dirlik ve Delibaş'ın internet kullanımı hakkında verdiği bilgileri dikkatlice dinleyen Ahmet Sönmez, bilgisayarın başına oturarak, anlatılanları harfiyen uyguladı.

Ahmet Sönmez, interneti kullanarak Avrupa ülkeleri hakkında bilgi aldıktan sonra, ''Bir dakikada dünyayı gezdim. Çok güzel bir olay. Artık başından kalkmam'' diye konuştu.