BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

20 YTL için izdiham

Yüksekova'da 20 YLT'lik yardım için PTT önünde izdiham oluştu. Olaya polis müdahale etti.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PTT hizmet binasına çocuklarının Şartlı Nakit Transferi Yardımını almaya gelen anneler birbirlerini ezdi.
Fakir ailelere yardım amacıyla 3 ayda bir dağıtılan Şartlı Nakit Transferi dağıtımında izdiham yaşandı. Kadınlar bir an önce paralarını alabilmek için adeta birbirlerini ezdi. Yüksekova'da bu yardımdan 8 bin 930 aile yani 30 bin yararlanıyor. Bunlardan 18 bini öğrenci, 12 bini sağlık yardımından yararlanıyor. 2 bin aile bu yardımdan yararlanmak için bekliyor.

Yüzlerce aile hep birlikte PTT'ye gelince izdiham yaşandı, Tüm kadınlar birlikte içeriye girmek isteyince bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Bunun üzerine olay yerine polis çağırıldı. Her tarafı işgal eden kadınlar yüzünden diğer işlemler gerçekleştirilemedi. Bu duruma isyan eden vatandaşlar yetersiz ve çağın gerisinde kalan hizmet binasını göstererek yeni bina istedi.

Acil bir işlemi için PTT'ye gelen Cihan Kaya, ilçelerinde şu an yaşanan durumun içler acısı olduğunu belirterek "70 bin nüfusa yaklaşan bir ilçede PTT hizmet binasının yetersizliği yüzünden büyük bir sorun yaşıyoruz. Çağın gereklerine uygun medeni bekleme salonları olan hizmet üretebilen bir postane binası talep ediyoruz. İki gündür burada bir havale yapmak için bekliyorum. Benim gibi bir sürü insan var burada işlerimiz aksıyor" dedi.