BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57
HABER /  DÜNYA

Yunanistanda Türk rüzgarı

’Fame Story’ adlı yarışmanın dün akşam canlı bölümünde Fide Köksal Yunanlıları mest etti.

Abone ol

TÜRK genci Onur Turan’ın katılmasıyla Yunanistan’da dikkatleri üzerine çeken ’Fame Story’ adlı yarışmanın dün akşam canlı yayınlanan bölümünde 24 yaşındaki İzmirli Fide Köksal, Kıbrıs Rum Kesimi’nden gelen 22 yaşındaki Mikaella ile birlikte yarışmaya dahil edildi. Yarışma öncesi Mikaella ile beraber soruları yanıtlayan Köksal, yarışmaya Türk ve Yunanlılara dost olabileceğini göstermek için geldiğini söyledi. Köksal "Aramızda sadece bir deniz var" dedi.

Haftanın finalinde Sertap Erener’e Eurovision şarkı yarışmasında birinciliği getiren ’Every Way That I Can’ adlı şarkıyı seslendiren Türk kızı, Yunan dinleyicilerden tam not aldı. Sahne performansının ardından bir süre Yunan spikerle sohbet eden Fide Köksal, yarışmadaki diğer Türk olan Onur Turan’ı daha önce hiç dinlemediğini söyledi. Konservatuardan önce uluslararası ilişkiler eğitimi aldığını belirten Köksal yarışmada bulunduğu için mutlu olduğunu da dile getirdi.

ONUR GECENİN EN BAŞARILI YARIŞMACISI OLDU

İlk kez katıldığı haftanın finalinde Robbie Williams’ın ’Angels’ adlı şarkısını seslendiren 26 yaşındaki Onur Turan da büyük alkış toplarken, jüri üyelerinden de tam not aldı. Turan, kendisi hakkındaki kararı açıklayan spikere canlı yayında bazı Türkçe kelimeler öğretmeye çalıştı. Yunan spikerin kararı Türkçe açıklamasının ardından Onur Turan’ın hayranları salonda büyük bir coşku yaşadı.

Yarışma evindeki ilk haftasının çok yoğun geçtiğini anlatan Turan, kendisini bir rüyada gibi hissettiğini ve bütün arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını söyledi. Jüri üyeleri Turan’a övgüler yağdırırken, sesi kadar sahne performansının da etkileyeceği olduğunu vurguladılar. Bazı jüri üyeleri ise Turan’ı dinlerken kendilerini Eurovision şarkı yarışması finalinde hissettiklerini söyledi.

Kaynak: www.milliyet.com