BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,61
ALTIN 2.388,18
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Eurocargo modeli tanıtıldı

Otoyol Genel Müdürü Murat Selek iç pazara yönelik üretime başlayacakları Eurocargo modelini tanıttı.

Abone ol

Otoyol Genel Müdürü Murat Selek, iç pazara yönelik üretimine başlayacakları Eurocargo modeliyle yüzde 15'lik bir pazar payı hedeflediklerini belirtti.

Murat Selek, Sapanca Richmond Otel'de Eurocargo modelinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda hızlı ve istikrarlı bir büyüme yaşandığına işaret etti.

Kurların aşağıya doğru indiğini, YTL'nin değer kazandığını ve enflasyonun tek haneli rakamlara düştüğünü anlatan Selek, ekonomideki seyrin kendi sektörlerine de yansıdığına işaret ederek şunları söyledi:

''Ticari araçtaki iyileşme 2004 yılında rekor seviyeye ulaştı. Ticari araç pazarının yüzde 80'ini kamyon oluşturuyor. Geçmişteki pazar payımız yüzde 4.3'tü. Bu düşük bir pazar payı. Geçmiş yıllara göre düşüş var. Bunu bu yıl artıracağız. 16-32 tonluk kamyonlarda 2005 pazar payımız sıfırdır. Bunun yerine Eurocargo'yu sunuyoruz. Midibüs grubunda ise yüzde 36'lık pazarla piyasada liderliğimizi sürdürüyoruz.

Kamyon minibüsteki pazar payımızı daha yukarı çekme hedefimiz var. Önümüzdeki yıllarda iddialıyız.''

EUROCARGO...

İç pazara yönelik üretimine başlanacak kamyon modeli Eurocargo'nun Avrupa'da yüzde 29'luk pazar payına sahip olduğunu anlatan Selek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Avrupalı Eurocargo, Türkiye'de otoyol tesislerinde üretiliyor. Eurocargo doğduğu günden beri sürekli başarılıdır. Dolayısıyla Türkiye'de de başarılı olacağına inancımız tam. Otoyol tesislerinde Eurocargo'yu, 8 tondan 25 tona kadar farklı yelpazede, 6 farklı versiyonda üreteceğiz. Bu sayede kamyon sektöründe, orta kamyonda Eurocargo ile yüzde 15 gibi pazar payı bekliyoruz.''

Selek, Eurocargo için 20 ile 25 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını ve hedeflerinin gerçekleşmesi durumunda yıllık 2 bin 500 adet üretim planladıklarını ifade etti.