BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.391,63
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda PKK gerginliği

Bu kez de Şırnak'ta öldürülen PKK'lıların cenazeleri sorun oldu. Aileler cenazeleri istiyor!

Abone ol

12 Nisan 2006 tarihinde Şırnak'ta çıkan çatışmalarda öldürülen 9 PKK'lının aileleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde basın açıklaması yaptı.

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 9 terörist öldürülmüştü. 4'ünün Suriye, 5'inin ise Türkiye uyruklu olduğu tespit edilen teröristlerin ailelerinin cenazelerini almak istedikleri iddia edildi. Aileler; Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'nın kendilerine; "operasyonun sürdüğünü, çatışma alanına kendilerinin de gidemediklerini, dolayısıyla ailelerin de oraya gitmesine izin vermeyeceklerini" söylediğini iddia etti. Aileler ayrıca, Savcılığın ailelerden teşhis için kan örnekleri aldığını ve 15 güne kadar ortalık sakinleştiği takdirde başvurularının değerlendirileceği cevabını verdiğini öne sürdü. Bunun üzerine teröris yakınları, İHD Diyarbakır Şubesi'ne gelerek, hükümetin terörist cenazelerini teslim etmemesi nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Terörist ailelerinin de katıldığı açıklamada, Kaya ve Artış aileleri adına açıklama yapan öldürülen PKK'lı Ö.K.'nin ağabeyi Mahir Kaya, "Çözüm için gerekli adımlar atılmış olsaydı, bugün bu sorunları yaşamıyor olacaktık. Biz yaşamını yitirenlerin aileleri olarak savcılıkla yaptığımız görüşmeden umutlu dönmedik." dedi.

Çatışma bölgesine yakın köylerden aldıkları bilgilere göre, cenazelerin askerler tarafından gömüldüğünü anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Her savaşta taraflar birbirlerinin cenazelerine ve cenaze başındaki acılara saygı göstermişlerdir. Bizler bu ülkenin insanlarıyız. Kardeşçe, barışça bir arada yaşamak istiyoruz. Bütün acılara rağmen ne gerilla ne asker annesi artık ağlamasın istiyoruz. Cenazelerimizi almak için hukuki yollara başvuracağız"