BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ağar mağdurlara söz verdi

DYP lideri Ağar iktidara gelmeleri halinde holding mağdurlarına paralarını ödeme sözü verdi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, izinsiz halka arz yoluyla para toplayan holdinglerce mağdur edilen yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarını kabul etti.

Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, mağduriyetlerini dile getirmek üzere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hitaben yazdıkları mektubu okudu.

Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar ile TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski başbakan Necmettin Erbakan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın yer aldığı görüntüler, Ağar'a izletildi. Demirci, görüntülerin, Yimpaş Holding'in Almanya'daki bir açılışında kaydedildiğini söyledi.

Holdinglerin, Almanya'da 1 milyona yakın Türk'ü dolandırdığını öne süren Demirci, ''Olay çok büyük. Gurbetçilerimiz perişan durumda, intiharlar var, yuvalar dağılıyor, delirenler var. İnsanlar sosyal yardımlarla geçiniyor'' dedi.

Demirci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın holdinglere para yatıran vatandaşlara, ''bana mı sordunuz para verirken'' dediğini öne sürdü. Sorunlarına çözüm bulması için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüştüklerini belirten Demirci, ancak ''üzerlerine gidemeyiz, ne yaparsanız yapın'' yanıtını aldıklarını anlattı.

''BİR BAŞBAKAN, 'BANA MI SORDUNUZ' DİYEMEZ''

DYP lideri Ağar, Türk vatandaşlarının sorunlarını yerinde görmek amacıyla 26-27 Mayıs'ta Köln'e geleceğini belirtti. Bir Başbakan'ın ''bana mı sordunuz'' diyemeyeceğini belirten Ağar, ''Bakanlarınla birlikte bu şirketlerin açılışlarına katıldınız. Millet bunları gördü, güvendi, gitti parasını yatırdı. Ne kusuru var? Bizi de 30 defa çağırdılar bu açılışlara. Ama gitmedim. Bu işin böyle çürük çıkacağını biliyordum'' dedi.

İktidarın, gurbetçilerin sorunlarını çözmek yerine ''ipe un verdiğini'' ileri süren Ağar, şöyle konuştu: ''Bu sorunun çözümü seçim sonrasındadır. Seçimin 6-7 ayı kaldı. Allah elimize bir güç verirse, bu paraları son kuruşuna kadar alır sahiplerine veririz. Bunun için özel yasa çıkarırız. O güne kadar da işi sıcak tutar ve Hükümet'i zorlarız. Bizim, Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Çünkü biz siyaseti, bunlar gibi içli dışlı olarak yapmadık. Siyaseti milletle yaptık. Zamanı gelince bunların hesabını sorarız.''

Mehmet Ağar, yapılanın ''vicdansızlık'' olduğunu belirterek, konuyu takip edeceklerini sözlerine ekledi.