BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  SPOR

8 yıl sonra gelen itiraf

1997-1998 sezonunda Trabzon ile Fenerbahçe'nin kupa maçıyla ilgili geç te olsa bir itiraf geldi.

Abone ol

Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodziç'in yardımcılığını ve tercümanlığını yapan Cemşir Muratoğlu, Fenerbahçe'de Teknik Direktörü Otto Bariç'in yardımcılığını yaptığı 1997-1998 sezonunda iki takım arasındaki Türkiye Kupası karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili itirafta bulundu.

Cemşir Muratoğlu, söz konusu sezonda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki Türkiye Kupası maçında, beline taş gelerek yere düşen Otto Bariç'in rol yaptığını iddia etti.

Muratoğlu, Karadeniz'den Günebakış gazetesine verdiği röportajda, 11 Şubat 1998'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesine kadar varan olayların üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ''Otto Bariç orada rol yaptı. O durumdan dolayı utandım. Ancak benim görevim söylenenleri tercüme etmekti. Ben de konuşmalarını tercüme etmekle yetindim'' dedi.

''Neden böyle bir şey yaptığını herhalde herkes anlamıştır?'' diyen Muratoğlu, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe 1-0 mağlup durumdaydı ve sahada 10 kişi kalmıştı. Bariç bu durumda rol yaparak sonucu lehine çevirebileceğini zannetti. Takımın sahadan çekilme olayı da yönetimle birlikte aldığı karardı. Belki hükmen galip ilan edilebileceklerini hesaba kattılar. Ancak dönemin Federasyon yönetimi çok sağduyulu davrandı ve bu oyuna gelmedi.''