BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.411,91
HABER /  GÜNCEL

AKPye ciddi eleştiri geldi

ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Edip Safder Gaydalı:''Türkiye, yangın yerine döndü'' dedi.

Abone ol

(Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkan Yardımcısı Edip Safder Gaydalı, ''AK Parti iktidarının 3.5 yılı boşa geçti. Türkiye, yangın yerine döndü'' dedi.

Gaydalı, ANAVATAN Gaziantep İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Türk halkının büyük umutlarla tek başına iktidara getirdiği AK Parti'nin, beklentilere cevap veremeyip, halkın beklentilerini boşa çıkardığını öne sürdü.

Özellikle çiftçilerin ve esnafın, çok büyük sıkıntı içinde olduğunu belirten Gaydalı, ''Türkiye'de, halkın yüzde 37'si çiftçilikle uğraşıyor. Çiftçi ürettiği ürünün karşılığını alamadığı için para kazanıp alışveriş yapamıyor'' dedi.

Çiftçiye satış yapamayan küçük esnafın da piyasadaki durgunluktan
şikayet ettiğini belirten Gaydalı, şunları kaydetti: ''Görüştüğümüz birçok esnaf, 2001 krizinden daha kötü bir dönemde olduklarını belirtiyorlar. İmalat yok, piyasada para yok, terör artmış durumda. 19 milyon insan yoksulluk sınırında, 1 milyon insan ise açlık sınırında bulunuyor. Mala ve cana karşı işlenen suçlarda artış var.

Türkiye, çok güç bir dönemden geçiyor. AK Parti iktidara geldiğinde sıfır terör vardı. Bugün, kardeşin kardeşe kırdırılmak istendiği bir noktaya gelindi. Eskiden, hükümetler iş başına geldikleri zaman 500 günlük süre isterlerdi. Bugün hükümetin iş başına gelişinin üzerinden bin 250 gün geçti, halkın hiçbir derdine çare olunamadı. Türkiye'nin 81 ilinde de vatandaşların durumu iyi değil, Türkiye adeta bir yangın yerine döndü.''

-EKONOMİ...

Gaydalı, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğu zaman herkesin şahsi çıkarlarını bir tarafa bırakıp, ülkesine sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

Türkiye'nin ekonomi alanında da iyi bir durumda bulunmadığını öne süren Gaydalı, ''2002 yılında 220 milyar dolar olan iç ve dış borç toplamı, yüzde 50 oranında artarak, bugün 338 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası, YTL'nin yüzde 39 oranında fazla değer kazandığını belirtiyor. Yani, şu anda 1.9 YTL olması gereken dolar, 1.3 YTL civarında bulunuyor. Döviz kurunun düşük oluşu, ihracatçıları ve bunun yanı sıra turizm sektörünü olumsuz yönde etkiliyor'' diye konuştu.

Gaydalı, Türkiye'ye giren sıcak para miktarının da 63 milyar dolara ulaştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: ''Türkiye'ye giren sıcak para ile yatırım yapılmıyor. Bu para, faiz için Türkiye'de bulunuyor. Türkiye, 58 milyar doları yabancı bankalarda yüzde 1,5 faizle bloke ediyor. Türkiye'de 8 dolar milyarderi vardı şu anda bu sayı 21'e çıktı. Gelir adaletli dağıtılmıyor, bunun bedelini Türk halkı ödüyor.''