BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Jandarma-polis karşı karşıya

Polis tarafınadan yapılan incelemede jandarmaların kullandığı otomobilin plakasının çalıntı olduğu iddiası.

Abone ol

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli iki astsubay ve bir uzman çavuşun, 21 Mart günü Ürgüp ilçesinde kullandıkları otomobilin plakasının çalıntı olduğu, olayın, ihbar üzerine polis tarafından yapılan incelemede ortaya çıktığı iddia edildi.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığında görevli astsubaylar Ö.B ve C.B. ile uzman çavuş H.H.Y'nin, 21 Mart günü Ürgüp ilçesinde kullandıkları otomobilin plakasının, ihbar üzerine polis tarafından yapılan incelemede çalıntı olduğunun belirlendiği öne sürüldü. Nevşehir Emniyet Müdürlüğünün araçta kullanılması için tahsis ettiği 50 ED 197 seri numaralı plakalının ise bagajda bulunduğu iddia edildi.

Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusu üzerine, ''olayın doğru olduğunu ve gerekli bilgiyi İçişleri Bakanlığına verdiklerini'' söyledi.

Turhan, valilik olarak kendilerinin herhangi bir idari soruşturma başlatmadığını ifade ederek, ''Olayla ilgili adli soruşturma savcılık tarafından sürdürülüyor. Konunun iç yüzü soruşturma tamamlanınca ortaya çıkacak'' dedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Sevgi de konuyla lgili Jandarma Genel Komutanlığına bilgi verdiklerini, adli soruşturma sürdüğü için kendisinin bu aşamada bilgi vermesinin doğru olmayacağını belirtti.

Sevgi, mevzuat gereği adli soruşturma tamamlanmadan idari soruşturma başlatamayacaklarını bildirdi.