BIST 10.284
DOLAR 32,31
EURO 34,86
ALTIN 2.410,56
HABER /  GÜNCEL

Tezkere hayatını kararttı

Askerlik görevini yapan Eray Tekin aynı kimlik bilgilerine sahip birinin azizliğiine uğradı.

Abone ol

Askerlik görevini yapan Batman nüfusuna kayıtlı olan ve İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan Eray Tekin, kendisiyle aynı kimlik bilgilerini taşıyan birinin tezkeresini alması nedeniyle askerliğini yapmamış olarak gözüktüğünü söyledi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman nüfusuna kayıtlı olduğunu ve 1984 yılında doğduğunu belirterek, 5 Nisan 2004 yılında askerlik görevini yapmak üzere piyade tankçı olarak Sivas Temeltepe'ye gönderildiğini belirtti.

Acemi eğitiminin ardından Kıbrıs'a gönderildiğini anlatan Tekin, şunları söyledi:

''Sivas'tan Kıbrıs Gazimagosa 8. Piyade Taburu Tank Bölüğüne gönderildim. Burada askerliğimi yaparken, uyku hastalığına yakalandım. Komutanlarım beni tedavi için GATA'ya gönderdi. Hastalığımın psikolojik kaynaklı olduğu bildirilince 2 ay hava değişimi aldım. Dönüşte Edirne Uzunköprü'ye gönderildim. Ancak sağlık sorunlarım devam edince yine 1 ay hava değişimi aldım. Askerliğimin bitmesine 3 ay kala uzağı göremediğim gerekçesiyle doktorlar beni yine 3 ay süreyle hava değişimi için Tire'ye gönderdiler. Burada askerliğim sona erdi.''

Askerliğinin bitmesinden sonra tezkeresini almak için nüfusa kayıtlı olduğu Batman'a giden Tekin, askerlik şubesi yetkililerinin, ''Tezkerenizi almışsınız'' sözleriyle karşılaştığını belirtti.

Yapılan araştırmada, tezkereyi, İstanbul Eminönü'nde askerlik işlemlerini yaptıran Eray Tekin isimli başka birinin aldığı belirlendi. Tekin, bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Askerlik şubesinde yetkililer, bana tezkeremi alan kişinin kimlik bilgilerini gösterince şaşırdım. Tüm nüfus kütük bilgilerimiz tutuyordu, sadece fotoğraflarımız farklıydı. Askerliğimi yaptığım halde bunu kanıtlayamıyorum. Askerliği ben yaptım, tezkereyi başkası aldı. İş istiyorum, tezkerem olmadığı için bulamıyorum. Evlenmek istiyorum, askerlik nedeniyle kız vermiyorlar. Tezkeremi başkası aldığı için hayatıma devam edemiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum.''

Öte yandan, askeri savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, 23 Aralık 2005'te konuyla ilgili görevsizlik kararı verildiğini belirten Tekin, ''Konunun askeri mahkemelerin yetkisine girmediğine ve dosyanın Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildi. Konunun çözümlenmesini bekliyorum'' diye konuştu.