BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.413,84
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Ağar söz verdi!

DYP lideri Ağar'a göre insanlar sokaklara çıkamıyor. Ağar iktidara gelmeleri halinde halka şu sözü verdi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yaşanan terör olayları yüzünden insanların sokağa çıkmaya korktuğunu iddia ederek, ''Türkiye'nin bir çok kenti, sokakları hatta evleri artık terör yüzünden güvensiz hale geldi'' dedi.

Ağar iktidara geldiklerinde genç bir kızın Türkiye'nin batısından doğusuna kadar güvenli bir şekilde gidebileceği sözünü verdi.

Mehmet Ağar, partisinin Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, çiftçi ve esnafın zor günler yaşadığını ifade etti. Ağar, Fethiye Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, ''Biz iktidara geldiğimizde çiftçi ve esnafın sorunları bitecek. Bizim iktidarımızda çiftçi, mazotu, gübreyi Avrupalı çiftçiler ile aynı fiyata ve aynı kalitede satın alacak. Çiftçimizi kimseye ezdirmeyeceğiz'' dedi.

İşsizliğin bu hükümet döneminde çok fazla arttığını iddia eden Ağar, ''Bu iktidar döneminde yoksulluk da arttı. Yoksulluk sınırında yaşayan insan sayısı 20 milyonu geçti. Türk tarihinin en önemli dönemlerinden birini yaşıyoruz. Vatandaş gittikçe yoksullaşıyor'' diye konuştu.

YAŞANAN TERÖR OLAYLARI

Konuşmasında terör olaylarına da değinen Mehmet Ağar, insanların artık sokağa bile çıkmaktan korktuğunu ileri sürdü. Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin birçok kenti, sokakları hatta evleri artık terör yüzünden güvensiz hale geldi. İnsanlar sokağa çıkmaya korkuyorlar. Biz iktidara geldiğimizde söz veriyoruz bir genç kız Türkiye'nin en batısından en doğusuna bulunan kentine güvenli bir şekilde gidebilecek. Bugün okulların önleri güvensiz hale geldi. Çeteler okul önlerine mekan tuttu. Fuhuş çeteleri genç kızlarımızı batağa düşürmek için çalışıyor. Terör örgütünün şımarıkları insanlarımızı sokağa çıkamaz hale getirdi. Millet size çoluğunu çocuğunu emanet etti, siz milletin emanet ettiği çocukların kanlı gömleklerini geri gönderiyorsunuz.''

MİTİNGDEN NOTLAR

Fethiye'de konuşacağı miting alanı üzerinde Ağar'ın gelişi
öncesinde bir paraşütçü, üzerinde ''Kurtar Bizi Ağar'' yazan paraşütü ile bir süre uçtu. Ağar'ın gelişi öncesinde kurban edilmek istenen bir dana güçlükle yere yatırıldı. Miting alanına gelen Ağar ise dananın kesilmesini
istemedi. Bunun üzerine kesilmek için yerde bekletilen dana miting alanından götürüldü. Mehmet Ağar'ın konuşması boyunca eşi yanından ayrılmadı.