BIST 10.262
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,67
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Mevlit mesajı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Mevlit Kandili ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İslam toplulukları arasında birlik, dayanışma ortamının sağlanamamış olmasının; batılı toplumların İslama karşı yaklaşımlarında zaman zaman önyargılı, saldırgan, haksız, yersiz eleştiri ve nitelendirmelerine imkan ve cesaret verdiğini bildirdi.

Bahçeli, Mevlit Kandili ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Hazreti Muhammed'in Müslümanlar ve bütün insanlık için örnek bir hayat sürdüğünü kaydetti.

''Günümüz dünyası ve özellikle İslam toplumları, Peygamberimizin getirdiği ilahi mesajın ve yaşamıyla somutlaştırdığı örnek ahlakın anlamını kavramaktan uzak, şiddetin, kargaşanın, huzursuzluğun vahim sarmalı içinden kurtulamamaktadır'' diyen Bahçeli, İslam toplumlarının bugünün dünyasına yeterli katkıyı sağlamadığını ileri sürdü.

İslamın terör kavramıyla birlikte anılıyor olmasının temelinde, İslam toplumlarının kendi içlerinde birlik ve dayanışmadan yoksunlukları ve küresel gelişmelerde belirleyici etkiden uzak oluşlarının bulunduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

''İslam toplulukları arasında birlik, dayanışma ortamının sağlanamamış olması; batılı toplumların İslama karşı yaklaşımlarında zaman zaman önyargılı, saldırgan, haksız, yersiz eleştiri ve nitelendirmelerine imkan ve cesaret vermektedir. İslam aleminin, Hazreti Peygamberin bütün hayatı ile somutlaştırdığı mesajları çok iyi kavraması; İslam coğrafyasının küresel sorun alanları ve Müslüman toplumlarının dünyanın sorunu olmaktan çıkarak, yeniden dünyanın en saygın, mamur, medeniyet yükselten merkezleri, toplumları haline gelmesi elzemdir.

Yüce Allah'tan şu an sıcak çatışmaların, kardeş kavgalarının ve büyük acıların yaşandığı başta Irak, Afganistan ve Filistin olmak üzere İslam ülkelerine yeniden huzuru, barışı ve kardeşliği egemen kılmasını niyaz ediyorum.''