BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

8 bin polise lojman müjdesi

Emniyet Genel Müdürlüğü, "arsa karşılığı konut" formülüyle 8 bin dolayında lojmanın sahibi oldu.

Abone ol

Çözülen lojman sorunu için en çok polisler sevindi. Zira özellikle doğu ve güneydoğuda lojman bulamayan ve güvenlik nedeniyle uygun ev bulmakta zorlanan polisler, artık ailelerini güvenli olan lojmanlarda ikamet ettirerek görevlerine gidebilecekler.

Başbakanlığın yayınladığı tasarruf tedbirleri yüzünden hiçbir kurum yıllardır yeni lojman yapamıyor. 172 bin polisin görev yaptığı emniyet teşkilatında sadece 37 bin lojman yer alıyor. Lojman sorunu, başta doğu ve güneydoğu olmak üzere kiraların yüksek olduğu Ankara, İstanbul ve İzmir gibi kentlerde had safhada.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yıllar önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden aldığı ve ödeneksizlikten ötürü inşaat yapamadığı arsaları kat karşılığı TOKİ'ye vererek lojman sorununu aştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 21 ilde bulunan "atıl" durumdaki arsalarını değerlendirmek için TOKİ'nin kapısını çaldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, emniyetin yaklaşık 21 milyon metre karelik arsalarını değerlendirebileceğini söyledi ve anlaşma yapıldı.

Toplu Konut İdaresiyle yapılan ilk iki protokolle 6 bin 300 lojman yapıldı. İmzalanacak üçüncü protokol ile bin 800 lojmanın yapımına da başlanacak. Böylece emniyet toplam 8 bin 100 lojmanın sahibi olacak.

EMNİYET KARLI ÇIKTI
TOKİ, polisten aldığı arsalar karşılığında emniyetin lojman sorununu çözüm getirdi. İlk etepta doğu ve güneydoğu bölgesinde tamamlanmış TOKİ konutları imzalanan protokolden sonra İl Emniyet Müdürlükleri'ne lojman olarak devredildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, kat karşılığı verdiği arsalarından dolayı 6 bin 300 lojmana kavuştu.

Lojmanlardan bini hizmete girdi. Kalan kısmı 2007 sonunda bitmiş olacak. 50 ildeki lojmanlar 8 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak tünel-kalıp sistemi ile yapıldı. Üç oda ve bir salondan oluşan lojmanların brüt alanı 97 metre ile 140 metrekare arasında değişiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bin 800 lojmanı kapsayacak üçüncü protokolü önümüzdeki günlerde TOKİ ile imzalayacak. 2007'de temeli atılacak bin 800 yeni lojman bir yıl içinde tamamlanacak. Bu lojmanların büyük bölümü Diyarbakır, Ağrı, Tunceli, Şırnak, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Gaziantep ve Batman gibi terör bölgelerinde inşa edilecek.