BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  POLİTİKA

301e TÜRBAN ertelemesi

Ak Parti 301'deki değişiklik teklifini erteledi. Ertelemenin nedeni türban...

Abone ol MHP ile temasları sürdüren AKP, türban düzenlemesi nedeniyle TCK'nın 301'inci maddesinde değişiklik teklifini erteliyor.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirterek, ''Teklif olarak Meclis Başkanlığı'na verilecek'' demişti.

Bakan Şahin, "Arkadaşlarımız uygun gördükleri zaman, 301 ile ilgili ne tür yenilikler getirildiğini hep birlikte göreceğiz. Metin hazır. Adalet Bakanlığı olarak biz de katkı sağladık" şeklinde konuşmuştu.

"Türklüğü, Cumhuriyeti ve devletin organları"nı alenen aşağılayanlara hapis cezası verilmesini öngören 301'inci maddedeki, 'Türklük' ifadesinin 'Türk milleti', 'Cumhuriyet' ifadesinin ise 'Türkiye Cumhuriyeti' olarak değiştirilmesi öngörülüyor.

Teklifte 301'inci madde kapsamında soruşturma açılmasının izne bağlanması, bu iznin de Adalet Bakanı tarafından verilmesi yer alıyor.

"Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede işlenmesi halinde verilecek ceza üçte bir oranında artırılır" hükmünün de yasadan çıkarılması planlanıyor.

301 kapsamında verilecek cezalar da 6 ay ile 2 yıl arasında sınırlandırılıyor.