BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda KAR ALARMI

Günlerdir uyarısı yapılan kar İstanbul'da hala başlamadı. Uyarı; Evden çıkmayın!

Abone ol

Kentte sabah saat 05.00’den itibaren başlaması beklenen kar yağışı hala başlamadı.. Meteoroloji 16'dan sonra başlayacak dedi... Kadir Topbaş'dan ise yeni bir saat geldi.

Kar yağışının son açıklamalara göre gece saat 23:00 sıralarında başlaması bekleniyor. Kar kalınlığının yarın şehir merkezinde 4-5, yüksek kesimlerde de 8-10 santimetre olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, çıkanları da mutlaka kar lastiği takmaları ya da araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) tüm birimler dün geceden itibaren kar yağışına karşı çalışmalara başladı. Bu kapsamda 255 noktada 3 bin 668 personel, 1038 araç, 160 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton solüsyon hazır tutuldu.

175 KAMERA İZLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da AKOM'da dün geceden itibaren çalışmaları yerinde inceleyerek sürekli bilgi alıyor. Merkezden 175 kamera aracılığıyla trafik izlenerek anında müdahale ediliyor.

25 NOKTADA SENSÖR KURULDU

İstanbul'un 25 noktasına kurulan sensörler aracılığıyla yoldaki buzlanma durumuna ilişkin 3 saat önceden uyarı yapılacak ve ekipler o bölgelerde tuzlama çalışması ile sorunu çözecek.

Elektronik olarak hava ölçümü yapan sensörler, verileri uydu aracılığıyla
AKOM'a iletecek. Sensörler, aralarında Haliç Köprüsü, Gaziosmanpaşa 02 Otoyolu, Kavacık-Beykoz bağlantı yolu, Barbaros Bulvarı, Atatürk Havalimanı kavşağı, D-100 Karayolu Haramidere, D-100 Karayolu Büyükçekmece 'S' virajlarının da aralarında bulunduğu 25 noktaya yerleştirildi.

DIŞARI ÇIKMAYIN


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, ''Vatandaşlarımıza, mümkün mertebe dışarı çıkmamalarını, çıktıklarında da toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Geçen yıllarda bunu yaşadık ve olumlu netice aldık. İstanbullular'ın da bu olaya destek vermesi gerekmektedir. Çünkü, yarın mesai saati bitiminde koşullar biraz daha ağırlaşabilir. Şartlar daha sıkıntılı olabilir'' diye konuştu.