BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

30 yıllık su sıkıntısı bu açılışla bitti

Gaziantep'te, 10 köyün ihtiyacını karşılayacak su deposu açılış töreni, gerçekleştirildi.

Abone ol

İskenderli köyündeki su deposunun bulunduğu bölgede yapılan törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Özlem Müftüoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, AK Parti ilçe Başkanları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekillerini davul zurnayla karşılayan vatandaşlar, su sıkıntılarının bitmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Cerityeniyapan Köyü Muhtarı Adnan Aslanoğlu, yıllardır çektikleri su sıkıntısına son verdikleri için yetkililere tek tek teşekkür etti. Aslanoğlu, yıllardır adeta bölgenin kaderi haline gelen, susuzluk probleminin, Başbakan Erdoğan'ın, "Susuz ve yolsuz köy kalmayacak" projesi ve yetkililerin özverili çalışmalarıyla sona erdiğini belirtti.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, bölgedeki 10 köyün yaklaşık 30 yıldır su sıkıntısı çektiğini, su ihtiyaçlarını kuyulardaki su ile giderdiklerini ifade etti.
Erdoğon, kuyuların da azalmasıyla bölgede ciddi bir su sorunu meydana geldiğinin altını çizerek, "Bununla ilgili çalışmalar sonucu, bir tanesi İskenderli köyünde olmak üzere 3 depo kurularak bölgenin su ihtiyacını giderecek adım atıldı. Yapılan bu projeler sayesinde bu bölge su yönünden çok şanslı bir konuma getirildi. Yıllardır su sıkıntısı çeken bu bölge, hükümetimizin çalışmaları sonucu su çilesinden kurtuldu" dedi.
Çalışmada GASKİ'nin çok ciddi bir rol aldğına dikkat çeken Erdoğan, "GASKİ sayesinde bölgeye profesyonel su hizmeti verilecek. Şehirde verilen hizmetin aynısı bu bölgede de gerçekleştirildi" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bazı vatandaşlar sevinçlerini türkü ve şiir okuyarak dile getirdiler.

Düzenlenen tören açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.