BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

2022 yılı asgari ücret zammı bugün belli oluyor! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

7 milyondan fazla insanın merakla beklediği 2022 yılı için asgari ücret zammı bugün belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Çalışma Bakanlığı'nda toplanıyor...

Abone ol

Asgari ücret için karar günü... Yeni asgari ücret ilerleyen saatlerde açıklanacak.  Edinilen bilgiye göre şuan mini bir toplantı yapılıyor. Asgari Ücret Komisyonu ise bu toplantının ardından bir araya geliyor.  

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme. Asgari ücretle ilgili komisyonun dördüncü ve son toplantısı bugün Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleşiyor. Toplantının ardından taraflar Cumhurbaşkanlığı’na geçecek.

 Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, saat 15:00’de düzenlenecek toplantıda Erdoğan’ın, 2022 için asgari ücreti açıklaması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2022 asgari ücrete için son dakika bir açıklama yaptı. Nebati, "Asgari ücretle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız" dedi.

"3 bin 900 lira olacak" iddiası

Öte yandan işveren ve işçi tarafının asgari ücretin miktarı konusunda uzlaştığı ve rakamın 3 bin 900 olacağı iddia edildi.

İşçi ne istiyor, işveren ne veriyor?

İşçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı tarafı çalışmalarını sürdürürken işçi tarafı 4 bin liranın altına imza atmak istemezken, işveren tarafı 3500 lira seviyesinde Zam olmasını istiyor. Çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini açıklayan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bayram havası yaratacak bir rakamın olacağını ifade etmişti.

Asgari ücret görüşmelerinde neler oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1, 7 ve 9 Aralık'ta toplanmış, taraflar yapılan 3 toplantıda zam konusunda mutabakata varamamıştı. Üçüncü toplantı enflasyon rakamları nedeniyle kilitlenmişti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde 3 konuda mutabakata varıldı. Asgari ücretteki işçi primlerinden de 5 puanlık indirim yapılması , gelir vergisi birinci diliminin yıllık brüt asgari ücrete eşitlenmesi ve asgari ücret işveren desteğinin toplu sözleşmeleri işyerlerinde yüzde 6, diğerlerinde yüzde 3 olarak belirlenmesi.

Geçtiğimiz hafta TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili, "Ciddi bir asgari ücret artışı sağlayacağız, çalışanlarımız için bayram havası yaratacaktır." ifadesini kullanmıştı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2022 asgari ücret ile birlikte AGİ arttı! AGİ 2022 ne kadar olacak? AGİ hesaplama tablosu
Foto Galeri 2022 asgari ücret ile birlikte AGİ arttı! AGİ 2022 ne kadar olacak? AGİ hesaplama tablosu Galeriye Gözat