BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.489,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

19 yaşındaki Buse metruk evde asılı bulunmuştu sır perdesi aralandı

İzmir'de 4 ay önce metruk bir evde asılı halde bulunan 19 yaşındaki mübaşir Buse Şeyma Erduran'ın ölmeden önce İstanbul'da bir taksici tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Genç kız trafiğin sıkıştığı bir anda taksiden inerek karakola koşup şikayette bulunduğu öğrenildi.

Abone ol

Olay, 30 Haziran'da Konak ilçesine bağlı Eşrefpaşa semtinde yaşandı.  Sabah gazetesinde yer alan haberde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre genç kız, İstanbul'dan İzmir'e gideceği gün bilet almak için otogara geldi.

Bileti akşam saatine aldıktan sonra arkadaşlarının yanına dönmek için taksiye bindi.

Saatlerce gezdirmiş

Buse'nin 34 TE 3.. plakalı bir taksiye bindiği, taksicinin kendisine 'Buraların en tatlısı benim. Beni yemek ister misin?' diyerek kendisini saatlerce gezdirdiği anlatıldı.

Trafik sıkıştığı anda taksiden indi karakola şikayete gitti

Yine iddianameye göre taksicinin genç kıza, 'Gel beraber kaçalım' gibi sözlerle taciz ettiği ileri sürdü. Florya yakınlarında trafik sıkıştığı bir an taksiden inen genç kızın karakola giderek şikayetçi olduğu kaydedildi.

"Hangi tatlıyı seversin?" diye sordum" savunması

28 yaşındaki taksicinin kimliği belirlendi ve ifadesi alındı. Taksici genç kızla muhabbet ettiklerini, genç kıza 'hangi tatlıyı seversin' diye sorduğunu kabul ederken, taciz etmediğini ifade etti. Savcılık, taksicinin suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğini belirtti. Taksici hakkında, 'Cinsel Taciz' suçundan dava açıldı. Taciz mağduru Buse vefat etse de dava, kamu adına devam ediyor.

Acılı anne içini döktü

İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan acılı anne Emel Demirbaş (47) içini Sabaha gazetesine döktü. Kızı vefat etmesine rağmen tacizci taksici hakkında dava açılması nedeniyle memnuniyet duyduğunu söyleyen anne Demirbaş, "Mağdur olan kızım vefat etmesine rağmen tacizci yargılanıyor. Devlet suçlunun peşini bırakmıyor. Ben de bu davanın takipçisi olacağım. Bugün kızıma tacizde bulunan yarın diğer kadın müşterilere de aynı şeyi yapar. Bir kadın tek başına taksiye binemeyecek mi?" dedi.

Tacizin ses kaydını aldı

Taciz olayından hemen sonra Buse'nin kendisini cep telefonundan aradığını anlatan 4 çocuk annesi Emel Demirbaş, "Buse taksicinin tacizine uğradığını söyledi. Hatta taciz sırasında cep telefonuyla ses kaydı bile almış. Bu ses kaydını bize de atmıştı. Bana 'anne ben karakola gidip şikayetçi olacağım' dedi. Hakkını sonuna kadar arayan bir kızdı. Kızımın internet üzerinden cesaret mi doğruluk mu oyunu oynadığını öğrendik. Bu oyunun etkisinde de kalmış olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Diyarbakır'da bıçak yuttu şüphesiyle deve kuşunu veterinere götürdü karnından çıkanlara inanamadı
Foto Galeri Diyarbakır'da bıçak yuttu şüphesiyle deve kuşunu veterinere götürdü karnından çıkanlara inanamadı Galeriye Gözat