BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

12 Nisan mesajı anlaşılmadı

Emekli Orgeneral Necati Özgen Büyükanıt'ın 12 Nisan'daki açıklamasının anlaşılmadığını savundu ve şunları söyledi;

Abone ol

Emekli Orgeneral Necati Özgen, Genelkurmay Başkanı’nın 12 nisanda yaptığı açıklamanın kimi çevrelerce dikkate alınmadığını söyledi. Özgen, Büyükanıt’ın sözlerindeki mesajın “algılandığını fakat alınmadığını” savundu.

Özgen, CNNTürk televizyonunda, Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamayı değerlendirdi. Özgen, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın 12 nisan toplantısındaki mesajın “alınmadığı” kaydederek şunları söyledi:

“Milli görüşçüler bu devletin başında olurlarsa algılamazlar tabi. Onların beyinleri yıkanmıştır çünkü. Dolayısıyla bu, isterseniz buna muhtıra deyin isterseniz başka bir şey deyin ama diyor ki ben kardeşim, İç Hizmet Kanunu’nun bana vermiş olduğu, 35’inci madde vardır. Türkiye Cumhuriyetini dışardan ve içerden gelecek tehlikelere karşı Türk devletini korumak ve kollamaktır.”

Açıklamanın, "Genelkurmay Başkanı’nın onayından geçmiş ve onun çok büyük katkısı olmak dahilinde” yayınlanmış olduğunu ifade eden Özgen, açıklamayı şu şekilde değerlendirdi:
“Diyor ki, ‘laiklik konusunda tarafım’ diyor. Laiklik konusu ne demektir? Türbanlı bir hanımefendinin Atatürk’ün Köşküne, Cumhurbaşkanlığı makamına çıkması olmaz’ diyor. Açıkçası bunu söylüyor. Artık anlasınlar bunu yani.”