BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

12 Dev Adam Almanyada

Milli Erkek Basketbol takımımız ilk maçını yarın Almanya ile yapacak.

Abone ol

Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, Super Cup Turnuvasına katılmak üzere Almanya'ya gitti.

Türk Hava Yollarına ait tarifeli bir uçak ile Almanya'ya giden (A) Milli Takım kafilesinde, 14 sporcu ve 16 idari ve teknik heyet olmak üzere toplam 30 kişi bulunuyor. Turnuvada Almanya, İtalya ve Fransa ile birlikte mücadele edecek olan ''12 Dev Adam'', ilk maçını yarın TSİ 21.00'de Almanya ile yapacak. Günün diğer maçında Fransa ile İtalya karşılaşacak.

Super Cup'ta ikinci gün, ilk günün galipleri birincilik, mağlupları ise ikincilik için karşılaşacak. (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 6 Ağustos Pazar günü yurda dönecek. Milli takımın Almanya kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: İbrahim Kutluay, Semih Erden, Hakan Demirel, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Barış Ermiş, Cenk Akyol, Fatih Solak, Oğuz Savaş, Serkan Erdoğan, Kaya Peker, Engin Atsür, Ersan İlyasova. Bu arada milli takımın Almanya'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, İtalya'daki kamp çalışmalarından beri yavaş yavaş yükselişte olduklarını belirterek, şunları söyledi: ''Efes Cup'da artan bir performans sergiledik.

Almanya'da da bunu sürdürmek istiyoruz. Görünen şey maçlarda ne durumda olursak olalım, mücadele eden genç bir takımımız olduğu. Kaybetmemek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Ucunda bir aksama var, ama Almanya ve Güney Kore'de oynayacağımız maçlarla bu sıkıntıyı gidereceğiz. Dünya Şampiyonası'nda, yarısı Ümit Milli takımdan gelen oyuncularla gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Daha yukarılara çıkmamızı da eşleşeceğimiz rakipler belirleyecek.'' Milli Takım kaptanı İbrahim Kutluay ise genç ve iyi bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, ''Turnuvada mücadele ruhunu en iyi şekilde yansıtarak Türk halkına yakışır bir milli takım seyrettireceğiz'' dedi.