BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

10.5 milyon $ veren akıllı yatı alır

Programlanınca kaptansız yol alabilen, deniz suyunu içme suyuna çeviren, her türlü lüksü barındıran Türk yapımı dev yelkenli yat MuMu satışa çıkarıldı...

Abone ol

Türkiye'de Dereli Yatçılık tarafından üretilen 10.5 milyon dolarlık dev yelkenli yat MuMu, satışa çıkarıldı. Programlandığı takdirde kaptansız yol alabilen akıllı yat, deniz suyunu da içme suyuna dönüştürebiliyor. Dünyada satışta olan en lüks yelkenli olarak kabul edilen MuMu'yu, en ünlü yat mühendislerinden Philippe Briand dizayn etti. İstanbul-Tuzla'daki Dereli Tersanesi'nde projelendirilen akıllı yatla daha çok ABD'li zenginler ilgilendi. Ancak 10.5 milyon dolardan 1 dolar bile indirim yapılmadı.

YAPIMINDA jet teknolojisi kullanılan yatın, suya, ışığa, sese ve çürümeye karşı dayanaklılığı maksimum düzeyde. 100 yıl ömür biçilen akıllı yat, kullanılan suyu temizleyerek tekrar denize veriyor. Uydu teknolojisiyle iletişim sağlanan teknenin dünyanın neresinde olduğu internet üzerinden görülebiliyor. Toplam ağırlığı 153 ton olan 38.8 metre uzunluğunda ve 8.9 metre genişliğindeki MuMu'nun yakıt ve yiyecek ikmali yapmadan Atlantik'i iki kez gidip gelebilecek niteliğe sahip olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:
Haber: Tebernüş Kireçci