BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Halilhodziç, yönetime mesaj yolladı

Halilhodziç: İstediğim oyuncuları alamadık. İlk 11 oluşturamıyorum. Sezon sonuna kadar buradayım. Gerisini sonra düşünürüz

Abone ol

Ligin ilk yarısında Şenol Güneş’in ardından göreve gelen ve şu ana kadarki süreçte yaptığı radikal açıklamalarla ses getiren Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, dün Antalya’da düzenlediği basın toplantısında bu kez yeni yönetime net mesajlar yolladı.

Hem ara transfer döneminde yaşanan gelişmeleri, hem de kamp çalışmalarını değerlendiren Boşnak çalıştırıcı, ikinci yarı öncesinde beklentilerinin karşılanmadığını söyledi. Eski yönetimin gideceği için istenen adımları atamadığını, yeni göreve gelen ekibin ise kulübü tanımaya çalıştığını dile getiren tecrübeli teknik adam, bu durumun kendisi için oldukça önemli bir dezavantaj olduğunu vurguladı.

Forvette sıkıntı var
Yattara’nın Afrika Kupası’nda olduğunu, Fatih ve Lee’nin sakatlığının devam ettiğini, Gökdeniz’in cezasının da henüz sona ermediğini hatırlatan Halilhodziç, “Forvette çok ciddi sıkıntı içindeyiz. 3 gençle takımı takviye ettik. Ancak endişeliyim” diye konuştu.

İstediği transferlerin yapılamadığına da dikkat çeken Karadeniz ekibinin patronu, “Maddi yükünü karşılayacağımız oyuncular ya gelmek istemedi ya da kulüpleri vermedi. Sonuç itibarıyla benim ilk yaptığım liste gerçekleşmedi. Mehmet Yılmaz’ın gitmek istemesinden dolayı üzgünüm. Yeni gelen kaleciyi tanımıyorum. Bazen bazı isteklerinizin karşılığını alamayabiliyoruz. Orada bir eksiğimiz var. Fatih’in gerçek formuna kavuşması için çok çalışması lazım. Stepanov ise son dönemde takip ettiğimiz 6-7 adaydan biriydi. Genç ve büyük bir potansiyele sahip.

Fakat transferde şimdilik iyi bir iş yaptığımızı söylemek zor” ifadelerini kullandı. Görevi bırakma gibi bir düşüncesi olmadığını da net cümlelerle ortaya koyan Halilhodziç, hem futbolcularına hem de taraftara verdiği söz paralelinde sezon sonuna kadar Trabzonspor’da kalacağını, gerisine ise daha sonra karar vereceğini bildirdi.

Oyunculara büyük övgü
Oyuncularının kamp performansı hakkında da bilgi veren Trabzonspor’un hocası, “Çalışmalardan çok memnunum. Form durumları karşısında şapka çıkarıyorum. Hepsi maksimum seviyeye ulaştılar. Benim şu an hiçbir oyuncumla sorunum yok” yorumunda bulundu.

‘Kimse paniğe kapılmasın’
Teknik direktör Halilhodziç’in basın toplantısında sarfettiği sözlerle ilgili görüşlerine başvurduğumuz başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, ortada paniği gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Boşnak hocayla bazı konularda aynı fikirleri paylaştıklarını anlatan Hacıosmanoğlu, şu yorumlarda bulundu:

“Biz de ara transferde istediğimiz oyuncuları alamamaktan şikayetçiyiz. Ancak defalarca söylediğimiz gibi, bunun sebebi parasal değil. Transferini düşündüğümüz futbolcular takımlarının en etkili isimleri oldukları için herkes kendi hedefi paralelinde böyle bir riske girmeyi uygun bulmuyor. Bu sezonu en iyi dereceyle tamamlayıp, gelecek sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olacak bir Trabzonspor meydana getireceğimizden taraftarımızın hiç kuşkusu olmasın. Kısa vadede birileri sevinsin diye ne paramızı sokağa atarız ne de yanlış adım atarız.”

Kaynak: www.fanatik.com.tr