BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ulusoy'a adaylıktan vazgeç baskısı...

Futbol Federasyonu başkan adaylığını bugün açıklayacak olan Haluk Ulusoy için siyaset ve futbol dünyası ayağa kalktı, kulisler sonunda Şenes Erzik ismi ön plana çıktı

Abone ol

Geçen hafta Anayasa Mahkemesi'nden vize alan, kulüpler ve taban birliklerinin önemli bölümünün desteğini sağlayan ancak başkan adaylığı ile ilgili açıklamasını üç kez erteleyen Haluk Ulusoy'un bugün yapacağı basın toplantısı öncesi ortalık karıştı.

Akşam saatlerinden itibaren Ulusoy'un adaylıktan vazgeçmesi için başlayan yoğun trafik İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "bilgilendirme" toplantısıyla "zirve" yaptı.

Bayram tatili nedeniyle İstanbul'da bulunan Başbakan'ın federasyon başkanvekili Hasan Doğan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile biraraya geldiği ve 19 Ocak'ta yapılacak Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olacak isim üzerinde uzlaşma sağlamaya çalıştığı, Şenes Erzik isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

Geri adım atmıyor
Toplantıda Ulusoy'un adaylıktan vazgeçirilmesinin tartışıldığı ve gece geç vakitlerde bunun kendisine iletildiği de vurgulandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu ile dün akşam çalışma ofisinde bir araya gelen ve siyasi otoritenin mesajını alan Ulusoy'un adaylıktan vazgeçmeyeceğini ifade ettiği öne sürülürken, "Futbolun geleceği açısından çekil. Herkesin üzerinde uzlaşacağı bir aday üzerinde birleşin" şeklindeki telkinlere olumlu bakmadığı, ancak son kararını bu sabah vereceği kaydedildi.

Ulusoy'un bu sabah TSYD'de yapacağı basın toplantısında vazgeçme kararını gündeme getirmesi durumunda siyasi baskı karşısında ikinci kez niçin geri çekildiğini anlatacağı öğrenildi.

Kaynak:
Haber: Cemal Ersen