BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

Usülsüz alınan ceketler Collina'ya...

Ulusoy federasyonu döneminde usulsüz harcamalar arasında gösterilen 660 milyon liralık deri ceketleri alan Sadettin Güler:' Gerekirse parayı cebimden öderim' dedi.

Abone ol

Futbol Federasyonu’nun usulsüz harcamaları arasında gösterilen 660 milyon liralık ceket alımı araştırmasında çok ilginç bir sonuca varıldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporlarına da konu olan ceketlerin, dünyaca ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina ve yardımcılarına verildiği saptandı.

2002 Dünya Kupası finalleri öncesi 14 Kasım 2001’de Ali Sami Yen Stadı’nda Avusturya ile oynadığımız ve 5-0 kazandığımız baraj maçı öncesi satın alınan ceketlerin, mihmandar Sadettin Güler tarafından Collina ve arkadaşlarına verildiği belgelendi.

Dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yavuz’un inisiyatifi ve direktifi doğrultusunda gerçekleşen hediye ceket alımının, Zeytinburnu’nda bulunan bir imalathaneden yapıldığı kayıtlara geçti. FIFA kokartlı eski hakemlerden olan ve uluslararası müsabaka için Türkiye’ye gelen tüm hakemlerin mihmandarlığını yapan ve camiada saygın bir yeri olan Sadettin Güler, Futbol Federasyonu’nun açtığı soruşturma doğrultusunda olayı ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Güler, piyasa değeri yaklaşık 300’er dolar olan deri ceketlerin her birinin, sıkı bir pazarlık sonucu 100’er dolara alındığını Futbol Federasyonu’na bildirdi. 20 gün önce İstanbul’da Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu üyelerine ifade veren Güler, "alışverişin bir imalathaneden yapılması" nedeni ile fatura alımının gerçekleşmediğini söyledi. Dolar kurunun 2002 Kasım’ında 1 milyon 650 bin lira olduğunu belirten Güler, 4 ceket için toplam 660 milyon lira ödediğini bildirdi.

Dünyada tüm ev sahibi ülke federasyonları tarafından misafirperverlik gereği yapılan hediye alımı nedeni ile başı ağrıyan Güler, federasyona verdiği ifadesinde, "Collina’yı iyi tanırım. Dostumdur. Bunda abartılacak bir durum yok. Ülkemin konukseverliği doğrultusunda ufak bir hediye aldık. Gerekirse bu hediyelerin parasını fazlasıyla cebimden ödemeye hazırım. Yeter ki, ülkemize ve futbolumuza bir zarar gelmesin" dedi.

Halen İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Güler ayrıca, "Müsterihim. Tek üzüntüm, Collina’nın adının deşifre edilmesi nedeni ile ülkemizin ve futbolumuzun zarar görecek olmasıdır" dedi. Futbol Federasyonu da bu ifade karşısında Sadettin Güler hakkında dava açılmasını kararlaştırdı.

Güler ne ile suçlanmıştı?

Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda adı geçen ve Pierluigi Collina’ya ceketleri aldığını itiraf eden Sadettin Güler’in adı suçlamalarda iki kez geçiyor. İşte Güler’e yönelik suçlamalar: 1- 23.10.2002 ceket alımı 660 YTL, belgesiz. 2- 08.10.2002 Hediyelik eşya-ceket 1.377 YTL belgesiz. (Güler’den belge istenmiş, gelmediği taktirde dava açılacak.)

UĞURLU HAKEM

Dünyanın en iyi hakemlerinden biri olarak gösterilen Pierluigi Collina’nın yönettiği maçlarda takımlarımız hiç kaybetmedi. Bu yüzden adı "uğurlu hakem"e çıkan Collina, 1995-2003 tarihleri arasında 5 tane milli, 6 tane de takımlarımızın Avrupa kupası maçını yönetti. Milli takımlarımız Collina yönetiminde 3 galibiyet, 2 beraberlik alırken, takımlarımız Avrupa kupalarında İtalyan hakemle 6 maça çıktı. Onun yönettiği 6 maçın tamamını da takımlarımız kazandı.

Kaynak:
Haber: Atilla Türker