BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  GÜNCEL

PKK, rehin polisi teslim edecek!

PKK, Ekim ayında kaçırılan polis memuru Hakan Açıl’ı Kurban Bayramı dolayısıyla serbest bırakacağını açıkladı. Fakat polis memurunu teslim edecek aracı bulunamadı

Abone ol

Terör örgütü PKK/Kongre-Gel’in yöneticilerinden Murat Karayılan, ekim ayında yol kesen teröristlerin kaçırdığı polis memuru Hakan Açıl’ı Kurban Bayramı münasebetiyle serbest bırakmak istediklerini, ancak teslim alacak bir kurum veya aracı bulamadıklarını iddia etti.

PKK’nın yayın organı konumundaki Fırat Haber Ajansı’na konuşan Karayılan, polis memuru Açıl’ın serbest bırakılması için çağrılarda bulunulduğu halde, teslim almaya dönük şimdiye kadar bir girişim olmadığını söyledi. Terörist Karayılan, www.firatnews. com’da yer alan açıklamasında, “Sağlam bir arabulucu kurumun Açıl’ı teslim almak için girişimde bulunması halinde biz de devreye girerek bu polis memurunun salıverilmesi ve ailesine sağ salim ulaştırılması için elimizden geleni esirgemeyeceğiz.” dedi.

Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hakan Açıl, Mardin’in, Mağara köyü yakınlarında 9 Ekim’de karayolunu kesen bir grup terörist tarafından kaçırıldı. Hakan Açıl’ın ailesi, serbest bırakılması için İHD’den yardım istemişti. Kaçırılan polis memuru, son olarak 2 gün önce Roj TV’ye telefonla bağlanarak ailesinin bayramını kutlamıştı.

Kaynak: www.zaman.com.tr
Haber: Orhan Yıldırım