BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL

PKK K.Irak'ta ana okulu açtı.

Kuzey Irak’taki faaliyetlerini devam ettiren terör örgütü PKK, Kerkük’te 4 anaokulu ve kreş açtı. Kerkük’te açılan anaokuluna Leyla Zana’nın adı verildi...

Abone ol

Kuzey Irak’taki faaliyetlerini devam ettiren terör örgütü PKK/Kongra-Gel, Kerkük’te 4 anaokulu ve kreş açtı. Terör örgütü, açtığı anaokullarından birine eski DEP milletvekili ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) kurucularından Leyla Zana’nın ismini verdi.

Ancak açılan okullar, PKK ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi’nin (IKDP) arasını açtı. IKDP yönetimi, PKK’dan okulların bir an önce kapatılmasını istedi. Irak’taki faaliyetlerini Kuzey Irak’ın dışına çıkarmayı ve Musul, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te yaymayı planlayan PKK, bu yönde ilk adımını Kerkük’te attı.

İstihbarat kaynaklarının raporlarına göre terör örgütü, yılbaşından kısa bir süre önce Kerkük’te dört anaokulu ve kreş açtı ve bunlardan birine Leyla Zana’nın adını verdi. Ancak terör örgütünün Kerkük’te açtığı okullar, kendisine kucak açan IKDP ile ilk kez arasının bozulmasına sebep oldu.

Okulların açılmasına partinin Kerkük’teki “IKDP Siyasi Okulu” büyük tepki gösterdi ve IKDP, anaokulları ve kreşlerin bir an önce kapatılmasını istedi. IKDP’den gelen bu baskılar üzerine iki grubun arası açıldı. Ancak bu yüzden IKDP ile ilişkileri bozmayı göze alamayan PKK’nın okulları kapatmayı düşündüğü belirtiliyor. Kürt liderler Celal Talabani ve Mesut Barzani tarafından iş ve toprak vaatleriyle Kerkük’e davet edilen PKK’lılar, bu sözlerin yerine getirilmemesi sebebiyle de tepkililer.

Kaynak:
Haber: Sedat Güneç