BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.444,22
HABER /  GÜNCEL

Zorlu güneyde gaza geldi

Türkiye, Rusya ve İsrail'e enerji yatırımları olan Zorlu, doğalgazda iddialı.

Abone ol

Türkiye, Rusya ve İsrail'e enerji yatırımları olan Zorlu, doğalgazda iddialı. Trakya'da doğalgaz çıkaran ve dağıtan Zorlu, Ceyhan'da da gaz buldu

Tekstilden beyaz eşyaya otelcilikten bankacılığa birçok alanda faaliyet gösteren Zorlu Grubu, enerjide büyüme planları yapıyor. Enerjide 9 şirketiyle Türkiye'nin yanısıra Rusya, İsrail gibi ülkelerde yatırım yapan Zorlu, doğalgaz yatırımlarına öncelik vermeye başladı.

Trakya ve Gaziantep'te doğalgaz dağıtımı yapan Zorlu Enerji Grubu, Ceyhan'da açtığı kuyuda doğalgaz buldu. Şu anda sondaj çalışmalarını sürdüren grup, doğalgazla ilgili verimlilik ve rezerv testlerini 15 gün içinde tamamlamayı hedefliyor.

Sıra Güneydoğu Anadolu'da
Zorlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Ceyhan'da 1.5 yıldır doğalgaz arıyoruz. Ümitliyiz. Gazı bulduk, çalışmalarımız sürüyor. İstediğimiz sonucu alırsak bölgede yeni kuyular açacağız ve nihayetinde Ceyhan'da çevrim santralı kuracağız" diye konuştu.

Trakya'da da doğalgaz üretim sahaları olduğunu belirten Ahmet Nazif Zorlu, bu bölgede de 4 yeni kuyu açacaklarını belirtti.

Bu arada 2006 yılında doğalgaz yatırımları için yaklaşık 25 milyon dolarlık bir bütçe ayıran Zorlu Grubu, Ceyhan'dan sonra Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep'te de doğalgaz aramayı planlıyor. Şu anda bu bölgelerde jeolojik değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucunda sondaja gerek olup olmadığına ilişkin karar verilecek.