BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ecevit için umutlular

DSP Genel Başkanı Sezer, Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada umutlu konuştu.

Abone ol

08.00 Ecevit için kontroller yapılıyor

09.05 GATA'dan Ecevit için resmi bir açıklama yapılacak  

09.41 GATA'dan yapılan açıklamada Ecevit'in uyutulmasına devam edileceği belirtilirken sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

Açıklamayla ilgili ayrıntı birazdan...

14.01 DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Ecevit için umutlu konuştu.

Sezer'in Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili açıklamaları için tıklayınız.

GÜNÜN MANŞETİ
Ecevit için en kritik 24 saat
Beyin kanaması geçiren ve ameliyat sonrası 48 saatliğine uyutulan eski Başbakan Bülent Ecevit için bugün kritik gün. Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde (GATA) ameliyatı gerçekleştiren doktorlar yeni bir değerlendirme yaparak Ecevit'in uyandırılıp uyandırılmayacağına karar verecek. Yeni kanamayı önlemek ve beynin toparlanmasını sağlamak için başvurulan uyutulma işleminde sürenin uzatılabileceği belirtiliyor. GATA'dan yapılan yazılı açıklamada eski Başbakan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olan Ecevit'i başta eşi Rahşan Hanım olmak üzere sevenleri yalnız bırakmıyor. DSP'lilerin hastane önündeki bekleyişi sürerken, dün eski başbakanın ziyaretçileri arasında işçiler de vardı. Amasra Taşkömürü Ocağı işçileri, üzerlerinde tulumları ve başlarında kasklarıyla GATA'ya geldi. Ecevit'in bir posterini taşıyan işçiler adına iki temsilci hastaneye girerek yetkililerle görüştü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise ‘komada' haberlerine tepki gösterdi.

“Sayın Ecevit komada değil, uyku halinde. Doktorlar iki durumun farklı olduğunu belirtiyorlar.” diyen Sezer, doktorların bazı tetkikler yaptığını, yeni bir kanama veya komplikasyonun olmadığını vurguladı. Bu sabah uyku halinin devam edip etmeyeceği konusunda doktorların bir karar vereceğini söyleyen DSP Genel Başkanı, Ecevit’in çok büyük badireler atlattığının altını çizdi: “Sayın Ecevit’in çok güçlü ve kararlı olduğunu biliyoruz. Bugünkü durumunu da atlatacaktır. Eski sağlığına kısa sürede kavuşacağına kesinlikle inanıyoruz.” Doktorların yeni bir uyku sürecinin faydalı olacağını söylediklerini de aktaran Sezer, ameliyat için Rahşan Ecevit’ten izin alındığını aktardı.

DSP’lilerin hastane önünde bekleyişi sürerken dün öğle saatlerinde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, GATA’ya gelerek Ecevit’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 10 dakika içeride kalan Demirel, Rahşan Ecevit’le görüştü. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Demirel, “Ecevit’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. Rahşan Hanım’a geçmiş olsun dileklerimi aktardım. Dualarımız Ecevit’in sağlığına bir an önce kavuşması.” dedi. Ecevit’in sağlık durumunda değişen bir şey olmadığını dile getiren eski Cumhurbaşkanı, Rahşan Hanım’ı çok sakin ve soğukkanlı gördüğünü ifade etti. Demirel, Ecevit ile uzun yıllar siyaset yaptığı hatırlatılarak, son zamanlarda görüşüp görüşmediklerinin sorulması üzerine, çok fazla konuşmadıklarını, Ecevit’i, cumhurbaşkanıyken 1999’da başbakan tayin ettiğini, bunun kendisinin son tayini ve Ecevit’in de son görevi olduğunu anlattı.

‘Halkın ne yapacağı belli olmaz’
Danıştay’a yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Demirel, “Maalesef gergin günler yaşanıyor. Bu gerginliğe Türkiye tahammül etmez. Bu gerginliğin bir an evvel aşılması lazım.” ifadelerini kullandı. Hükümet üyelerine yapılan saldırıyla ilgili ise “Büyük infiale kapılmış halkın ne zaman ne yapacağı hakkında pek fazla yorum yapmak mümkün değildir.” dedi. Bülent Ecevit’i hastanede sadece üst düzey isimlerin ziyaret etmesine izin veriliyor. Ziyarete giremeyen kişiler için hastanede Ecevit için anı defteri açıldı. Deftere çok sayıda kişi Bülent Ecevit için görüşlerini dile getiriyor.

İşçiler Ecevit’in posterini taşıdı
Amasra Taşkömürü Ocağı işçileri, GATA’da tedavi gören eski Başbakan Bülent Ecevit’i ziyaret etti. Ziyarete üzerlerinde tulumları ve başlarında kasklarıyla gelen işçiler, beraberlerinde çiçekler ve Ecevit’in bir posterini de getirdiler. İşçiler adına iki temsilci hastaneye girerek yetkililerle görüştü. Ecevit’i gün içerisinde KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ile İran’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bijan İzadi de ziyaret etti.

Mehmet Baki
Zaman