BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte facianın adli raporu

Osmaniye'de yaşanan korkunç kazanın ayrıntıları belli oldu. Kazanın adli raporu ise tüyler ürpertici.

Abone ol

Osmaniye-Gaziantep TEM otoyolunda meydana gelen ve 44 kişinin ölümüne neden olan kazaya karışan kamyonette toplam 47 kişinin bulunduğu, bunların 2'sinin Türk olduğu belirlendi. Diğer 39 kişinin Afganistan, 6 kişinin ise Bangladeş uyruklu olduğu tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye'de önceki gün meydana gelen ve 44 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan kazayla ilgili soruşturma sürüyor. Yaralılarından 2'sinin Osmaniye Devlet Hastanesi, 1'inin de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavilerinin devam ettiği, sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

Kazaya karışan kamyonette toplam 47 kişinin bulunduğu ve bunların 2'sinin Türk olduğu belirlendi. Diğer 39 kişinin Afgan, 6 kişinin de Bangladeşli olduğu tahmin ediliyor. Bu arada, kazada ölenler için otopsi ve DNA tespit çalışmaları Adana Adli Tıp Kurumunda sürüyor. Kazada hayatını kaybedenlerin ölüm nedenlerinin genellikle beyin kanaması, iç kanama ve boyun kırılması olduğu belirtildi.

Ölen ya da yaralananların yakınları tarafından herhangi bir kuruma başvuru yapılmadığı bildirildi. Cenazelerin, otopsilerin tamamlanmasının ardından, 15 gün bekletildikten sonra Adana kimsesizler mezarlığında toprağa verileceği bildirildi. Öte yandan, kazaya karışan kamyonetin plakasının, motor ve şasi
numaralarının da sahte olduğu bildirildi. Osmaniye-Gaziantep otoyolunda 19 Mayıs Cuma günü, İlhami Karslı yönetimindeki 34 RYA 71 plakalı kamyonet, otobanda park halinde bekleyen, Hüseyin Şen'in kullandığı EE 619 yabancı plakalı TIR'a çarpmıştı. Kaza sonrası kamyon sürücüsü Karslı ve yanında bulunan Mevlüt Aydın ile kamyonun kasasındaki 39 kişi olay yerinde, bir kişi hastaneye kaldırılırken yolda, 2 kişi de tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti.