BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye CE de gecikti

Ali Coşkun, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’yi "CE Belgesi" konusunda geciktirdiğini ifade etti.

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İESOB ziyaretinde, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’yi "CE Belgesi" konusunda geciktirdiğini ifade etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Avrupa Birliği'nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde ürünlerin gerekli bütün şartları taşıdığını gösteren 'CE Belgesi' konusunda Türkiye geciktirildiği için firmalarımızın milyonlarca dolarının yurtdışına gittiğini söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaret eden Bakan Coşkun, ‘ürünler, amacına uygun kullanılmaları halinde insan can ve mal güvenliği tehlikesi yoktur’ anlamına gelen ‘CE Belgesi’ konusunda AB’nin Türkiye’yi geciktirdiğini söyledi.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

CE işaretinin, ürünler için AB ülkelerinde serbest dolaşım sağlayan bir çeşit pasaport işlevi gördüğünü söyleyen Bakan Coşkun, “Avrupa Akreditasyon Kurulu’nda çok eskiden tutulmuş olumsuz bir rapor bulunduğu için Türkiye’deki kurumların bu birliğe üye olması geciktirildi. Bu nedenle bir çok firmamız ürünlerini AB pazarında dolaştırabilmek için 10-300 bin dolar arasında para harcayarak yurtdışındaki ülkelerden CE işareti aldı" dedi. TSE’nin, Akreditasyon Birliği’ne alınma konusunda son aşamaya gelindiğini söyleyen Sanayi Bakanı Coşkun, “Türkiye'de incelemelerde bulunan uzmanlar, raporlarını tamamladı. Sunulan raporların olumlu olduğu ve TSE'ye yetki verileceği öngörülüyor.” diye konuştu.