BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emekliye tayin şoku

Rize İl Halk Kütüphenesi’nden emekli olan Enver Kasap, skandal denecek bir şekilde Van’a tayin edildi.

Abone ol

Rize İl Halk Kütüphenesi’nden emekli olan Enver Kasap, skandal denecek bir şekilde Van’a tayin edildi. Bakan Koç suçluyu buldu: Posta Teşkilatı.

Adı Enver Kasap. Uzun yıllar Rize İl Kültür Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Kasap, Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın birleşmesinin ardından, Rize İl Halk Kütüphanesi uzman kadrosuna atanması nedeniyle emekliliğini istedi. Kasap, emeklilik için tüm işlemlerini tamamladı ve 15 Şubat 2006 tarihinde çalıştığı kurumdan emekli oldu. Kasap’ı emekli olmasının ardından büyük bir süpriz bekliyordu. İşte sadece Türkiye’ye özgü olarak yaşanan “emekliye tayin skandalı”nın hikayesi bundan sonra başladı.

MECLİS’TE SORU ÖNERGESİ
Enver Kasap, 15 Şubat’ta emekli olmasına karşın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 28 Şubat’ta bir evrak gönderildi. Evrakta Kasap’ın emekliye ayrılmasını görmezden gelen Bakanlık Van’a atanmasını istiyordu. Kasap, büyük ‘şok’ yaşatan bu karara ‘emekliye ayrıldığını bildirerek’ hemen itiraz etti. CHP Milletvekili Feridun Baloğlu, Kasap’ın durumunu Meclis’e taşıdı ve Kültür Bakanı Atilla Koç’a durumu sordu.

SUÇLU PTT
Bakan Koç, Kasap’ın, 15 Şubat’ta emekliye ayrıldığını emekliye ayrıldığına ilişkin Rize Valiliği’nin 27 Şubat tarihli yazısının, 07 Mart 2006 tarihinde Bakanlığa ulaştığını, 28 Şubat 2006 tarihli atama işleminin de emeklilik işleminin geç bildirilmesinden kaynaklandığını söyledi. Bakan Koç, hatanın yazışmaların gecikmesinden kaynaklandığını atamanın 17 Mart’ta durdurulduğunu açıkladı.