BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zonguldak Şehidini gözyaşları ile uğurladı

Şehit Piyade Er Ramazan Erdem, Ereğli'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşı ve dualarla ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Göktepe mevkiinde karakola saldırı sonrasında şehit düşen 8 askerden Ereğlili Piyade Er Ramazan Erdem, Bozahane Camii'nde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.

Şehit Er Ramazan Erdem'in naaşı, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan dualarla çıkartıldı. Ereğli Belediyesi cenaze aracına yerleştirilen naaş, konvoy ile törenin yapılacağı Bozahane Camii'ne getirildi. Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli askeri personel tarafından alınan Ramazan Erdem'in naaşı musalla taşına kondu.

Gözyaşları içerisinde oğlunun naaşının başına gelen baba Mustafa Erdem, kısa süre sonra fenalaşarak sağlık ekipleri ve askerler tarafından kenara alındı. Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, şehit babası Mustafa Erdem'e müdahale etti. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel de Baba Mustafa Erdem'e başsağlığı diledi.

Şehit Ramazan Erdem'in Halası Havva Karakaya, kardeşi Sevda Coşkun ve yakınları tabutun üzerine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ağıtlar yakan kız kardeş Sevda Coşkun, sinir krizi geçirerek bayıldı. Sağlık ekipleri ve aile yakınları tarafından caminin avlusundaki banka yatırılan şehit Erdem'in kız kardeşi Sevda Coşkun, daha sonra ambulansa alındı.
Kılınan öğle namazının ardından vatandaşlar cenaze namazı için yerlerini aldı, saf tuttu. Cenaze namazını Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen kıldırdı. Namazın kılınmasının ardından askerlerin naaşı alacağı sırada konuşan Şehit er Ramazan Erdem'in eniştesi Hüseyin Karakaya, "Benim yeğenim daha yeni askerdi. Doğru dürüst eğitim verilmeden bu çocuklar Güneydoğu'ya gönderilir mi?" diyerek serzenişte bulundu.

Kılınan cenaze namazı sonrasında Şehit Piyade Er Ramazan Erdem'in naaşı kalabalık eşliğinde top arabasına yerleştirildi. Bozahane Camii'nden şehir merkezine doğru hareket eden top aracına Ereğlili vatandaşlar, tekbir getirerek eşlik etti. Yürüyüş sırasında törene katılan binlerce Ereğlili terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Şehit erin naaşı, havanın sıcak olması ve Gökçeler beldesine gidecek olması nedeniyle kısa süre sonra Ereğli Belediyesi cenaze aracına yerleştirildi. Cenaze aracı ise hızlı bir şekilde Gökçeler beldesine hareket etti.

Ellerindeki Türk bayrağı ile cenaze aracının önünü kesmek isteyen bir gruba polis izin vermedi. Kısa süreli yaşanan arbede sonrası cenaze aracı şehir merkezinden polis eşliğinde çıkartıldı. Ereğlili binlerce vatandaş da beraber şehir merkezine kadar yürüdü.

Düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, bölge milletvekilleri, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, askeri erkân, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Ereğlili vatandaş katıldı.